La Fundació, ubicada al Prat, nega que hi hagi un possible frau d’exempció de l’IVA en el servei de menjador escolar que ofereix a les seves instal·lacions de la localitat baixllobregatina, tal com va assenyalar el diari El País aquest dilluns

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons l’esmentat diari hi ha en marxa una investigació que es troba a la seva fase final. Ara, el jutjat d’instrucció del Prat haurà de determinar si hi ha un possible delicte econòmic d’estafa contra Hisenda que podria superar els 10 milions d’euros.

Tot plegat es remunta a una denúncia que l’empresari de LLEURE PROGRAMAT, Marcos Perea, va presentar al març del 2009 on assenyalava que l’exempció d’aquest impost a fundacions que ofereixen els mateixos serveis que empreses privades constituïa un cas de competència deslleial. Una acusació que la Fundació Catalana de l’Esplai nega escudant-se en la finalitat educativa i sense ànim de lucre que té aquest organisme. A més,  assegura que compleix la Llei de l’IVA que estableix que les associacions de caràcter social no han de pagar aquesta taxa.

De fet, la Fundació Catalana de l’Esplai exposa en un comunicat que ja ha presentat una querella contra aquest empresari per difamació. També destaca que compta amb auditories econòmiques externes anuals com és el cas de la FUNDACIÓN LEALTAD qui assegura que compleix amb tots els principis de bones pràctiques i transparència. Igualment, l’organisme defensa que ja presenta regularment els seus comptes al Protectorat de Fundacions del Govern català.

Tanmateix, les diligències que es troben a la seva fase final hi ha un informe amb data de novembre del 2011 arran d’una investigació de dos inspectors d’Hisenda del període 2006-2009 i que assegura que l’exempció de l’IVA de la Fundació NO inclou el servei de menjador escolar.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here