Les reaccions d’ERC, PSC, PP i ICV-EUiA

ERC celebra que CiU hagi trencat el pacte de govern amb el PP a la Diputació de Barcelona perquè “era lesiu” pel país

La portaveu d’ERC, Anna Simó, ha “celebrat” que CiU hagi trencat finalment el pacte de govern que tenia amb el PPC a la Diputació de Barcelona. Pels republicans aquest és un acte de “coherència”, ja que el pacte amb els populars era “altament lesiu” pel país.

Simó ha opinat que el PP “asfixia econòmicament Catalunya” i representa el model “centralista” de l’Estat. Per això, ha insistit que CiU hauria de trencar també els pactes que “per activa o per passiva” la lliguen amb els populars als ajuntaments de Badalona i Castelldefels i, en especial, a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. “No té sentit que la quarta força política del Parlament tingui la vicepresidència de la CCMA”, ha afirmat.

El PSC creu que si la ruptura de CiU i PPC a la Diputació és “política” ha d’afectar també els pactes a ajuntaments

El partit socialista s’ha mostrat caut a l’hora de valorar el trencament del govern de la Diputació de Barcelona. El portaveu socialista, Jaume Collboni, ha afirmat que si la ruptura entre CiU i PPC té “realment motius polítics, com ells al·leguen”, la decisió s’hauria d’estendre també als pactes que nacionalistes i populars tenen a grans ajuntaments com el de Reus, el de Castelldefels o el de Badalona.

Collboni, a més, ha fet especial incís en el consistori de Badalona, on ha explicat que és més urgent el trencament per no mantenir al capdavant de la institució a “un alcalde bastant indesitjable” com el popular Xavier García Albiol.

El PP creu que el trencament del pacte a la diputació de Barcelona és “un pas més” en l'”agenda independentista” de CiU

Barcelona (ACN).- La presidenta del PPC, Alícia Sànchez-Camacho, ha afirmat aquest dilluns que el trencament del pacte de govern entre el seu partit i CiU a la Diputació de Barcelona és “un pas més” en l'”agenda independentista” que, segons ella, manté la federació nacionalista. Segons ella, la gestió d’aquesta institució ha estat positiva durant el temps que ha durat l’acord. Sànchez-Camacho ha dit que no només ella té aquesta impressió, sinó que també la té el mateix president de la Diputació, Salvador Esteve. Per tant, segons ella, darrere de la decisió només hi ha una justificació i és la demanda d’ERC a CiU per tal que trenqués els pactes amb el PPC. Així, ha conclòs, es demostra la submissió de Mas a Junqueras.

ICV espera que el trencament CiU-PP a la Diputació de Barcelona s’estengui a Badalona i Castelldefels

La portaveu d’ICV, Laia Ortiz, ha demanat aquest dilluns que el trencament CiU-PP a la Diputació de Barcelona s’estengui també a d’altres poblacions com Badalona i Castelldefels, on el pacte de govern entre la federació nacionalista i els populars continua vigent. “Aquest trencament és un primer pas però esperem que no sigui un pas només estètic per part de CiU i es pugui generalitzar a altres municipis com Castelldefels i Badalona”, ha reflexionat Ortiz.

“Veurem si això només és una manera de netejar la imatge de CiU o significa un canvi d’aliances efectiu”, ha continuat la portaveu d’ICV, que s’ha mostrat disposada a garantir l’estabilitat a l’ens supramunicipal si CiU té “voluntat de diàleg”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here