Avui, 14 de febrer, s’ha presentat a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat el Projecte educatiu de vegetació singular al Parc de Torreblanca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’acte ha estat presentat per Jesús Blanco, conseller d’Educació del Consell Comarcal del Baix Llobregat; Ramon Torra, Gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Jordi Bordanove, responsable de Manteniment dels Parcs i Platges de l’AMB.

A la presentació també hi han assistit els alcaldes i regidors d’educació dels ajuntaments de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern, representants de centres escolars d’aquests municipis, del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i de diferents centres pedagògics.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, en col•laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els ajuntaments dels tres municipis que comparteixen el parc, està duent a terme el Projecte educatiu de vegetació singular al Parc de Torreblanca, un conjunt d’activitats adreçades principalment a les escoles, pensades perquè els alumnes, amb l’ajuda dels seus mestres, adquireixin un bon coneixement sobre algunes de les espècies vegetals de gran valor que tenen prop de casa.

El materials pedagògics del programa estan composats de tres dossiers educatius que contenen informació sobre les espècies vegetals del parc que mereixen un especial interès, ja sigui des del punt de vista botànic, històric o patrimonial.

El dossier educatiu de la vegetació singular està pensat específicament per als nens i nenes de quart curs de primària, i els dóna informacions i pistes per a la seva descoberta de 10 espècies vegetals diferents amb un llenguatge proper i amè. També conté alguns exercicis que han de completar.

El segon dossier, el dossier del mestre, suposa una eina molt útil als docents a l’hora de guiar els seus alumnes en el seu Itinerari educatiu de la vegetació singular. Conté les estratègies i consells pedagògics per aconseguir que en treguin el màxim profit. En els casos de grups escolars de centres dels 3 municipis abans esmentats, els mestres poden guiar la visita ells mateixos, i també tenen l’opció de contractar un educador ambiental per aquesta tasca, facilitat per l’AMB.

Finalment, el tercer dossier, l’itinerari botànic, és un material dirigit al públic general, pensat perquè gent de totes les edats pugui seguir la ruta pel seu compte. Conté fitxes explicatives de 25 espècies d’interès, un plànol, les coordenades GPS que permeten localitzar cada arbre singular i un glossari de termes relacionats.

Tant el dossier educatiu de la vegetació singular com el de l’itinerari botànic podran ser descarregats des del web de l’AMB, www.amb.cat/web/mmamb/parcs.

Aquests dossiers tenen l’objectiu que els infants, els mestres i la ciutadania en general preguin consciència de l’àmbit que els envolta, i tinguin present la gran quantitat d’activitats d’aprenentatge i lleure en una varietat d’ecosistemes i paisatges naturals que l’àrea metropolitana de Barcelona els ofereix.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here