Iberia reubica el 85% dels passatgers afectats per la vaga, i ofereix també a les persones afectades canviar-los el bitllet o viatjar amb una altra companyia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]vui s’inicia la vaga de la plantilla d’Iberia, convocada pels sindicats entre avui i el 22 de febrer contra els més de 3.000 acomiadaments i les rebaixes salarials de fins al 23% previstos per l’aerolínia.

La companyia va assegurar durant el cap de setmana, que ja ha reubicat el 85% dels passatgers afectats per la vaga. En concret, dels 70.000 passatgers afectats per l’aturada, l’aerolínia n’ha recol·locat més de 60.000 per volar durant les mateixes dates en vols seus o d’altres companyies i a la resta els està oferint canviar de data o bé el reemborsament del cost del bitllet.

L’aerolínia va posar en marxa des de l’anunci de la vaga un pla de contingència per reubicar o donar alternatives als viatgers afectats.

Iberia oferirà el 46% dels vols a l’Estat i el 90% dels vols internacionals durant aquests dies de vaga, la primera de les aturades anunciades pels sindicats per protestar contra el pla d’ajust que ha presentat la companyia, que preveu l’acomiadament de 3.147 persones i una reducció salarial de l’11% pel personal de terra i del 23% per la tripulació de vol, segons l’última proposta de l’aerolínia.

Pel que fa els vols de mig radi internacional se n’operaran el 61% dels previstos. La companyia anuncia tots els vols cancel·lats a la seva pàgina web.

Després de mesos de negociació i cap acord, Iberia ha va presentar dimarts passat als representants sindicals, un ERO que afectarà a 3.807 treballadors. A la vegada, la companyia ha presentat un pla d’acompanyament social, que preveu reduccions salarials, congelacions i mesures de productivitat i flexibilitat.

Aquest expedient s’haurà de negociar amb els sindicats durant els propers 30 dies. L’aerolínia ha perdut més de 850 milions d’euros entre 2008 i setembre del 2012, i 262 milions d’euros en els primers nou mesos de l’any passat.

Iberia ha reduït un 10,3% el nombre de passatgers per quilòmetre transportat entre gener de 2012 i 2013, segons informava International Arilines Grup (IAG) a principis de mes. En un comunicat a la Comissió del Mercat de Valors espanyola (CNMV), el grup va refermar els plans per reduir un 15% la capacitat de l’aerolínia espanyola aquest 2013, el que implicaria l’acomiadament de 4.500 treballadors, gairebé una quarta part de la plantilla.

IAG va informar aleshores que continuaria avançant amb “plans alternatius” perquè Iberia assolís uns comptes equilibrats per a la segona meitat d’aquest any i recuperés “un nivell de rendibilitat acceptable” el 2015.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here