Malgrat que encara falta la publicació al Butlletí Oficial de la Generalitat de Catalunya, la decisió ja ha estat presa i al llarg dels propers dies, la regidora olesana abandonarà la condició de diputada per centrar-se en la nova tasca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons la regidora de CiU a Olesa de Montserrat, la nova responsabilitat que assumeix ara no ha de reduir la seva dedicació a la vida política olesana.

Després de moltes especulacions a la premsa, finalment s’ha confirmat, i la olesana Mercè Jou, diputada per CiU al parlament de Catalunya i regidora a l’Ajuntament d’Olesa, es convertirà els propers dies en la nova directora General de Relacions Laborals i Qualitat del Treball, àrea adscrita a la conselleria d’Empresa i Ocupació que dirigeix Felip Puig. Així ho acordava aquest dimarts el Govern català.

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, i màster en Direcció Pública per ESADE, Jou ha ocupat diversos càrrecs en el Departament de Treball entre els anys 1986 i 2011, i ha estat avaluadora externa de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya. Milita des de l’any 1990 a Unió Democràtica de Catalunya.

Per Mercè Jou, aquest és un nou repte personal de servei al país que afronta amb il·lusió, responsabilitat i respecte. Tant bon punt el nomenament es confirmi, amb la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, Jou serà la responsable de resoldre els conflictes entre empreses i plantilla que es puguin produir, ja sigui en el moment de negociar un nou conveni col·lectiu o conflictes sobre l’aplicació d’un ERE, entre altres. Segons la política olesana, caldrà buscar el consens entre les parts en un període on la situació del mercat laboral és complicada.

Jou ha insistit en que malgrat el més important serà la seva dedicació en les relacions laborals, també treballarà per fer possible que tota aquella gent que disposi d’un lloc de treball gaudeixi d’unes bones condicions, que es compleixin les lleis de riscos laborals, i moltes altres qüestions que donen qualitat a la feina.

Amb l’accés al nou càrrec, Mercè Jou deixarà els propers dies la seva condició de diputada. Un càrrec al que accedia per primer cop en l’anterior legislatura, i en el què repetia després de les eleccions del passat 25 de novembre. Ara, manifesta cert desencís per deixar el càrrec però defensa que seguirà treballant pel partit i pel país, però des d’un altre àmbit.

Mercè Jou, que substituirà en el càrrec a Ramon Bonastre, ha explicat també a Olesa Ràdio que en cap cas afegeix dificultat a la seva tasca el fet de tenir com a màxim responsable polític, el conseller Felip Puig, molt discutit en la seva tasca anterior com a conseller d’Interior. Per Jou, Puig pot fer molt bona feina en aquest nou àmbit.

També ha explicat, en declaracions a Olesa Ràdio, que espera que el nou càrrec de Directora General de Relacions Laborals i Qualitat a la Feina no condicioni la seva dedicació a la vida política olesana. Per Jou, si això arribés a passar, serà llavors el moment de plantejar-se el seu futur polític.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here