L’eficiència energètica s’acaba convertint en estalvi, aquesta és la teoria que comparteixen els consistoris de Sant Climent i El Prat, que estan aplicant mesures per a fer més eficient l’enllumenat de les seus carrers, i així aconseguir un necessari estalvi tant d’energia com econòmic

Sant Climent es marca reduir en 20.000 € anuals la despesa en il·luminació pública

Tot i trobar-se en un consum inferior al de la mitjana de les administracions catalanes, el consistori planteja actuacions a la via pública i als edificis municipals. L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha demanat a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona el suport i assessorament a través del projecte ELENA/ERDIBA (Eficiència i Renovables Diputació de Barcelona) amb l’objectiu de millorar l’eficiència de l’enllumenat a la via pública i dels seus equipaments públics.

Aquest programa posa a disposició dels municipis els mecanismes financers (crèdits), contractuals (models de plecs) i tècnics (estudis de viabilitat) necessaris per impulsar les actuacions que permetin aquest estalvi energètic. Tot i que en aquest sentit les xifres indiquen que el consum energètic que es realitza al municipi es troba per sota de la mitjana de les administracions públiques catalanes, el consistori s’ha posat com a fita reduir encara en 20.000 € anuals la despesa que es realitza en aquest concepte.

La llum arriba al camí de la Platja del Prat de la mà d’una empresa pratenca

L’Ajuntament ha acabat d’instal·lar la trentena de fanals i les 70 balises alimentades amb energia fotovoltaica per il·luminar el camí de la platja fins al cementiri Sud.  Els nous llums suposaran un estalvi d’energia de més de 6.800 kilowats per hora i seran més ecològics que els fanals convencionals.

Il·luminat amb un sistema de faroles i balises fotovoltaiques dissenyades per una empresa del Prat, els nous elements combinen l’energia fotovoltaica i les llums LED, el sistema més novedós en l’àmbit de la il·luminació urbana.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here