L’entitat ha celebrat recentment la seva Assemblea anual de socis i sòcies, fent balanç de l’activitat realitzada i apostant per centrar la seva activitat dels propers anys en l’exercici del dret a decidir i la necessitat d’un estat propi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]Ò[/dropcap]mnium Cultural Baix Llobregat ha realitzat aquest mes la seva Assemblea anual a la comarca. La reunió, que es va fer a Viladecans, ha servit per fer balanç de la tasca realitzada en el darrer any i per aprovar el pla de treball 2013 de l’entitat, que estarà marcat pel projecte “Taca d’oli”.

“Taca d’oli” és el nom que, de forma informal, rep la nova estratègia que Òmnium Cultural està portant a terme arreu de Catalunya per influir en la societat en relació al dret a decidir.

“És una activitat orientada a explicar la bondat de l’exercici del dret a decidir. Des del diàleg volem començar a treballar per l’Estat propi, sumant aquest nova finalitat a les que ja treballàvem fins ara, com la defensa de la llengua”, explica Carles Dalmau, president d’Òmnium Baix Llobregat.

L’entitat, que fa sis anys que té presència al Baix Llobregat, s’estructura en sis seccions locals (Gavà, Cornellà, Viladecans, Sant Feliu, Sant Boi i Martorell), que organitzaran diferents activitats de forma autònoma en el marc del projecte “Taca d’oli”, que Òmniu preveu que duri fins el 2014.

Algunes de les activitats destacades enguany seran, a Cornellà, la participació activa en la Jordiada i la Festa Major, i l’organització d’un acte del Corre-Llengua a nivell comarcal; a Viladecans, el cicle “Conferències de Primavera”, on s’explicarà què és el dret a decidir, per què és un exercici democràtic sa i el per què de l’Estat propi; amb la participació del sociòleg Salvador Cardús, el periodista Francesc Escribano i la periodista Rita Marzoa; i a Sant Boi, activitats relacionades amb l’àmbit mediambiental que encara s’estan acabant de definir.

Influir en la societat a través de la dinamització de la massa social

Un dels objectius fonamentals per aquest 2013, segons la presideència de l’entitat, és incrementar el contacte directe amb totes les persones associades a Òmnium Cultural al Baix Llobregat, 1.300 actualment, per tal d’explicar en què consisteix el projecte “Taca d’oli”, i alhora fer crèixer i dinamitzar altres seccions locals arreu de la comarca.

“Hi ha socis i sòcies a tots els municipis del Baix Llobregat i volem fer reunions amb tots ells per explicar-los cap a on va l’associació i per què estem a favor del dret a decidir i l’estat propi, de forma propositiva, respectuosa i oberta. És a través dels socis que el projecte “Taca d’oli” serà un èxit; però sempre des del respecte, nosaltres no volem convèncer a ningú, sinó explicar allò que creiem millor pel país”, afirma Dalmau.

El president d’Òmnium Baix Llobregat destaca que l’objectiu és “treballar amb totes aquelles persones i entitats que vulguin avançar en la direcció de l’estat propi” i que això s’ha d’articular a través de la participació directe dels socis i sòcies de l’entitat.

D’altra banda, Òmnium preveu que en els propers anys es pugui doblar el nombre de seccions locals al Baix Llobregat, donat que ja estan tenint converses amb socis i sòcies al Prat de Llobregat, Sant Just Desvern, Begues, Vallirana i Corbera de Llobregat.

“Nosaltres estem encantats de treballar amb d’altres entitats, sobretot en aquells municipis on existeix un teixit associatiu ric i dinàmic. Sorgiran noves seccions locals si els socis ho volen, la nostra intenció no és crear bolets ni doblar estructures, sinó treballar pels nostres objectius en sinèrgia amb d’altres associacions i col·lectius”, conclou Dalmau, president de l’entitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here