La patronal de petites i mitjanes empreses es van reunir ahir amb diversos municipis del Baix Llobregat i la ciutat de l’Hospitalet, per fer balanç econòmic i buscar estratègies comunes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a patronal Pimec reclama als municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet que fusionin les borses de treball local en una bossa única de caràcter comarcal coordinada des del consell comarcal.

Aquesta és una de les principals demandes que els empresaris han traslladat aquest dimecres als alcaldes i alcaldesses del territori, en la jornada anual que, des de fa cinc anys, la patronal i els ens locals celebren per fer balanç de la situació econòmica i buscar estratègies comunes, i que s’ha celebrat a la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta és la cinquena vegada que Pimec organitza una trobada d’aquestes característiques per tal de crear vincles i estratègies comunes entre l’administració local i el teixit empresarial. Pimec creu que actualment hi ha prou indicadors positius que fan preveure una recuperació econòmica a Catalunya per després de l’estiu. La comarca va tancar el 2012 amb una taxa d’atur del 16,7% i un total de 71.396 desocupats.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a Can Maginàs -el centre de serveis municipals dedicat a la formació i la recerca de feina de Sant Feliu-, el president de Pimec Baix Llobregat-Hospitalet, Ramon Pons, ha donat a conèixer als i les representants dels municipis, les propostes del col·lectiu d’empresaris per fer front comú davant la realitat del teixit econòmic i empresarial al territori.

Així, el sector empresarial ha posat sobre la taula la necessitat de crear una borsa de treball comarcal, unificar actes i jornades, crear una finestreta única empresarial als ajuntaments o instal·lar fibra òptica a tots els polígons industrials. El president de la delegació territorial de Pimec també ha manifestat que s’han detectat indicis que evidencien que a partir de l’estiu es començarà a recuperar l’economia a la comarca.

En la sessió també s’ha presentat la nova secció de Pimec Joves Empresaris, adreçada a les persones joves emprenedores que volen iniciar un negoci.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here