Han plantat cara a la pluja i han sortit de la plaça de la vila de Sant Vicenç dels Horts, poc després de les 9h, en la “Marxa contra l’atur, la precarietat, la pobresa, i pels drets socials, laborals i humans” convocada per l’Assemblea d’Aturats de Sant Vicenç. El seu destí final és el Parlament de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]aminaran durant prop de 10 hores, i van sumant participants al llarg del recorregut per Sant Feliu, Cornellà i l’Hospitalet. A Barcelona, a Sants, s’hi afegiran els líders dels sindicats majoritaris, i al Parlament és previst que els rebi la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, i diputats de diversos grups. Reivindiquen feina i una renda garantida ciutadana.

La marxa, convocada per la Plataforma d’aturats de Sant Vicenç dels Horts i la coordinadora de treballadors en atur a Catalunya, i el suport d’una cinquantena d’entitats socials i ciutadanes, sindicats i partits polítics; està recorrent a peu els 25 quilòmetres que hi ha entre Sant Vicenç dels Horts i Barcelona, on aquesta tarda tenen previst entregar una carta amb les seves reivindicacions.

A la Plaça de la Vila de Sant Vicenç s’hi han concentrat moltes persones aturades, però també treballadors i treballadores que han fet un parèntesi en les seves feines per donar suport a les persones manifestants. També bona part dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Sant Vicenç, tant de l’equip de govern com de l’oposició. L’alcalde, Oriol Junqueras, ha reclamat unitat per fer front a l’atur i ha recordat les limitacions pressupostàries de la Generalitat.

Els organitzadors de la marxa han començat a caminar satisfets amb l’alta participació, i han arribat a les 11:30h aproximadament, al Consell Comarcal del Baix Llobregat (a Sant Feliu de Llobregat) on han estat rebuts per el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera i el conseller de Desenvolupament Econòmic, José García Pérez.

Durant el trajecte per la capital baixllobregatina, que també ha tingut un moment de parada a la Delegació d’Ensenyament del Baix Llobregat, s’hi han sumat diversos regidors i regidores de Sant Feliu de Llobregat.

L’itinerari previst per a les pròximes hores és:

13 – 14 h Cornellà de Llobregat (plaça de Catalunya)

14.30 h L’Hospitalet de Llobregat (plaça de l’Ajuntament)

16 – 16.30 h Barcelona (plaça de Sants, Can Batlló)

18.30 h Parlament de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here