L’objectiu de “Teatres Amics”, que està oberta a l’entrada de nous espais municipals, és  reivindicar l’activitat teatral que s’ofereix fora de Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]trium Viladecans, el Teatre Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat, L’Atlàntida de Vic i el Teatre Auditori de Granollers han creat l’Associació d’Espais Escènics Municipals de Catalunya amb l’objectiu de posicionar els teatres municipals de fora de Barcelona dins de la cultura del país.

L’associació, que s’anomena “Teatres Amics”, vol defensar els interessos comuns davant de les administracions i el sector de les arts escèniques; fomentar l’intercanvi de recursos i experiències i  actuar com a central de compres.

Lluís Vila d’Abadal, director de l’Atlàntida de Vic i president de l’associació, ha destacat en la presentació de la nova entitat que també ha de servir per a millorar les condicions dels teatres a través de la coordinació de les programacions escèniques i musicals, fomentar l’intercanvi de recursos i experiències, com a forma de creixement i col·laborar en la producció de continguts escènics, musicals i d’estratègies de màrqueting, ajustant-los a les necessitats i possibilitats particulars.

“Els teatres són bastant més que sales amb escenaris i cadires per als espectadors, formen part d’una sòlida indústria cultural que és molt important matenir i consolidar encara més”, afirma Carle Ruiz, alcalde de Viladecans.

Els Teatres Amics volen també posar en valor les programacions dels teatres municipals i la importància de la capil·laritat de la cultura al llarg del territori. Durant 2012 els cinc equipaments han sumat 219.984 espectadors, que suposen el 76 % d’ocupació.

La constitució d’aquesta associació és el fruit que ha donat anys de col·laboració entre els cinc teatres, de compartir informació, criteris, decisions i programacions conjuntes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here