En aquests moments, la desocupació supera el 19% -segons dades de la Generalitat- amb 8.570 persones sense feina, quaranta més que al gener. Els sindicats, una vegada més, critiquen l’actual reforma laboral i demanen un canvi de govern

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest és el cas del sindicat de Comissions Obreres al Baix Llobregat, que denuncia els efectes de la reforma laboral en les famílies. El secretari general de Comissions Obreres a la comarca, en declaracions a Ràdio Cornellà, va demanar “un pacte global entre el govern espanyol i català en contra de l’atur”. Toni Mora fins i tot va demanar un canvi de govern, si aquest pacte no es porta a terme.

La UGT també denuncia els efectes de la reforma laboral, que al Baix Llobregat i segons els sindicats, han creat 326 aturats més amb una taxa que supera amb escreix el 17% en el conjunt comarcal. Victòria Corbacho, portaveu de la UGT, va assegurar també a Ràdio Cornellà, que “cal impulsar mesures per incentivar el comerç entre les famílies i no a favor de les multinacionals”.

Cornellà és la quarta ciutat del Baix Llobregat més castigada per l’atur, amb dades del mes de febrer.

En les primeres posicions de municipis amb més atur, es troben Sant Boi i Sant Vicenç dels Horts, els dos, amb percentatges per sobre del 19 per cent.

En canvi, Sant Just Desvern (10,4%) i Begues (10,9%) són les localitats amb una taxa d’atur més baixa. Per exemple, en el cas de Sant Just, ara hi ha 826 persones apuntades les llistes d’ocupació, la xifra més alta dels últims 2 anys. Comparat amb el mateix mes de fa un any, són 12 més. Són les dades que ahir va fer públiques el Ministeri de Treball.

D’altra banda, al Baix Llobregat, la desocupació també ha crescut, en concret, en unes 400 persones, i l’atur ja supera les 73mil persones. I en el conjunt de Catalunya, la xifra també augmenta en prop de 3.400 persones; ara hi ha 665.176 persones desocupades.

També cal tenir en compte, que el nombre de desocupats sense subsidi no s’inclouen en aquestes xifres que el Ministeri d’Ocupació fa públiques de manera periòdica. Per tant, la quantitat de persones que no té feina és més alta perquè n’hi ha que ja han esgotat la prestació.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here