Montse Gràcia, ha rebut el Premi Dona i Esport “Mireia Tapiador” de l’Ajuntament de Barcelona en la categoria Promoció de l’esport. Gràcia ha estat premiada en aquesta sisena edició per ser pionera en el món del bàsquet femení amb cadira de rodes a Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l premi també li ha estat otorgat per la tasca que ha fet i està fent per fomentar la pràctica esportiva. L’acte de lliurament dels premis el passat 28 de febrer, al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona.

Gràcia va explicar a Ràdio Sant Feliu que els guardons Dona i Esport tenen la finalitat de fer visible el paper de les dones en l’àmbit de l’esport mitjançant el reconeixement d’una dona esportista o promotora de l’esport que hagi destacat per la seva trajectòria personal i professional, així com també les entitats o col·lectius que hagin tingut un paper rellevant en el foment i la difusió de l’esport femení.

Montse Gràcia ha viscut tota la seva vida vinculada a l’esport. Va començar a practicar el bàsquet amb cadira de rodes l’any 1975 i un any més tard va jugar el seu primer partit que fou alhora el primer jugat a Catalunya i a l’Estat espanyol en categoria femenina. La jugadora va participar en la fundació del club CEM Barcelona, pioner del bàsquet femení amb cadira de rodes del territori català, i anys més tard va ser cofundadora del club UNES de Sant Feliu. A partir del 1986 es va convertir en jugadora internacional de la modalitat i va participar en diversos mundials i campionats d’Europa fins a l’any 2003.

Un cop retirada de la competició, Gràcia ha continuat vinculada al bàsquet amb cadira de rodes com a entrenadora i s’ha dedicat activament a la promoció d’aquest esport en la categoria femenina. Actualment és la presidenta de l’UNES Unió Esportiva, entitat que gestiona la secció de bàsquet amb cadira de rodes del Futbol Club Barcelona i que treballa pel foment de l’esport adaptat, amb projectes com l’escola AFA, de promoció de l’activitat física adaptada.

 

Foto titular: Imatge de l’entrevista a Montserrat Gràcia al programa “El Mirall” de Ràdio Sant Feliu, extreta de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here