Els cinc grups municipals subscriuen el Pacte, que inclou 33 actuacions en el període 2013-2015 per revitalitzar l’activitat econòmica de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]I[/dropcap]nclou bonificacions fiscals a empreses de nova creació i subvencions per la contractació de persones aturades d’Esplugues Març de 2013

Esplugues té un índex de persones aturades del 14,7, inferior a la mitjana metropolitana i de Catalunya (16,2) i a la del Baix Llobregat (16,5), segons l’informe de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat en acabar el 2012. No obstant, l’impacte de la crisi econòmica es deixa notar, com a arreu.

Per fer-hi front, els cinc grups municipals amb representació a l’Ajuntament (PSC, PPC, CiU, ICV-EUiA i ERC) van subscriure dimarts el Pacte per a la Dinamització Econòmica i l’Ocupació a Esplugues de Llobregat 2013-2015, que inclou 33 actuacions per revitalitzar l’activitat econòmica, generar nous llocs de treball i augmentar la competitivitat empresarial a la ciutat.

“Es tracta d’actuacions concretes per prioritzar la contractació de persones aturades d’Esplugues, impulsar la creació de cooperatives i de petites i mitjanes empreses, donar suport a les empreses i l’emprenedoria, i establir diferents tipus de bonificacions fiscals i ajuts”, segons l’alcaldessa, Pilar Díaz (PSC).

Les principals actuacions, es divideixen en quatre àmbits: Empreses -atenció especialitzada, cens local de naus industrials disponibles, convenis, estudi de la viabilitat d’un viver d’empreses, anàlisi del teixit industrial local, formació, etc.-; Emprenedoria -foment de la cultura emprenedora, formació, potenciació del lideratge femení, jornades de networking, simpluificació de processos administratius, bonificacions, ajuts, etc.-; Comerç -formació, aposta per les mostres com Firaesplugues, potenciació dels eixos comercials, creació d’un cens d’activitats comercial, etc.-; i Ocupació – potenciació de la Borsa de Treball i dels recursos ocupacionals, accions formatives d’orientació laboral, subvencions, programes d’inserció sociolaboral, etc.

 

Foto titular: propietat de l’Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here