Amb una festa d’inauguració celebrada dissabte passat, es va iniciar el projecte “Reparat millor que nou”, un nou programa de tallers per a aprendre a reparar petits electrodomèstics i desperfectes que es produeixin a la llar, mantenir les bicicletes, restaurar mobles de fusta o convertir peces de roba velles en altres productes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’objectiu d’aquest espai anomenat, “Viladecans” repara és ajudar a les persones usuàries, a estalviar i intentar allargar la vida de les coses.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Medi ambient, José Luis Atienza va explicar que “és una filosofia: canviar la D de deixalleria, que és on anem a llençar les coses, per la R de reutilitzar, reparar i reaprofitar”.

En els tallers s’ensenyen consells de prevenció, -per exemple doblegar els cables de manera diferent cada vegada per a evitar que es trenquin- i es realitzaran amb l’ajuda d’una persona experta.

Miquel Caballé, que s’ocuparà d’ensenyar a reparar electrodomèstics, comenta que “farem d’assessors, no de mà d’obra. A la persona que vingui aquí li explicaré quins són els cargols que ha de treure, els passos que ha de seguir i perquè li està passant el que li passa”.

Els tallers tindran lloc el primer dissabte de cada mes i les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web de l’Ajuntament, www.viladecans.cat.

El proper està previst el 6 de juliol i servirà per a aprendre a reparar i fer manteniment de bicicletes.

5 de juny, Dia mundial del Medi ambient

Enguany el lema de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient fa referència al malbaratament alimentari “Think.Eat.Save”. Es vol conscienciar la ciutadania sobre el consum responsable d’aliments i així evitar una pèrdua elevada d’aliments.

Només a Catalunya, es malbaraten anualment més de 260.000 tones d’aliments, cosa que correspon al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços. És a dir, cada català llença cada any uns 35 quilos d’aliments que es poden aprofitar, dada que equival a llençar el menjar consumit durant uns 25 dies o a alimentar mig milió de persones. Si parlem en termes econòmics, la pèrdua és de 112 € per habitant i any, un total de 841 milions d’euros a tot Catalunya.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) va presentar la guia Un consum + responsable dels aliments, un conjunt de propostes per prevenir i evitar el malbaratament alimentari. La guia és un resum de la Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l’ARC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here