Les autoritats locals firmen una declaració conjunta i reclamen que s’obri un procés negociador amb els representats del territori. Demanen la garantia de la prestació dels serveis d’atenció a les persones i de promoció econòmica de la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls alcaldes dels municipis del Baix Llobregat van signar ahir una declaració conjunta en què defensen el manteniment de la unitat d’aquest territori i reivindiquen que en el procés de negociació obert es consulti a la comarca, en el marc de la reunió del Consell d’Alcaldes, que es va celebrar ahir al Consell Comarcal.

A la declaració, els alcaldes es manifesten a favor que es mantingui la integritat territorial de la comarca davant dels projectes de reforma que promouen els governs de la Generalitat i de l’Estat. Recorden que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d’una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el govern català.

El president del Consell, Joaquim Balsera, va manifestar que el consell comarcal i els ajuntaments han demanat des de fa temps que s’establís un diàleg amb el món local: “Ara -va afegir- és el moment de seure formalment i negociar”.

Sense duplicitat de competències

Els alcaldes rebutgen que existeixi una duplicitat de competències i argumenten que cal aclarir la gestió de serveis que es presten en un àrea en què intervenen el Consell Comarcal, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i la Diputació.

Demanen la garantia absoluta de la prestació dels serveis d’atenció a les persones i de promoció econòmica, social i territorial del Baix Llobregat, serveis per exemple com la prestació de beques de menjador escolar, el transport adaptat,  els serveis d’informació i atenció a les dones o la gestió del Parc Agrari.

Els alcaldes proposen la creació d’una comissió formada per membres del Consell Comarcal, alcaldes, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, del a Generalitati dela Diputació, per tal d’establir el futur de la comarca i el seu ordre de govern “des del consens i amb la participació real del món local”.

Reclamen que ara que el procés està en la fase de negociació és indispensable que s’escolti a totes les parts, sobretot a la comarca i amb especial atenció als petits municipis, també afectats per les reformes previstes.

 

Podeu consultar el text íntegre de l’acord seguint aquest enllaç

 

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here