Aquesta campanya iniciada per la coalició ecosocialista en defensa de la continuitat institucional, territorial i política del Baix Llobregat, va viure dijous diverses adhesions i suports per part de sindicats i entitats comarcals, en el marc d’un acte celebrat a Sant Feliu de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Generalitat ha elaborat una Llei de Governs Locals per, en teoria, intentar evitar els terribles efectes que pot provocar als municipis la reforma de l’Administració Local del Govern del PP. La Llei vol impulsar una reorganització dels Consells Comarcals per fer-los més eficients i al servei dels Ajuntaments.

Però CiU va més enllà, segons ICV-EUiA-EPM, des d’una obsessió retalladora i aprofitant el clima “anti serveis públics” instal·lat, pretén diluir el Baix Llobregat dins d’una gran entitat metropolitana i amputar-ne la part nord, el que suposa la desaparició de facto de la comarca.

Sota el lema “#SomBaixLlobregat”, la campanya ecosocialista critica obertament  la voluntat del Govern de CiU de fer desaparèixer el Baix Llobregat, amb una llei que pretén diluir la comarca dins d’una gran entitat metropolitana i amputar-ne la part nord. La campanya es va presentar a la darrera Festa del Llobregat d’ICV Baix Llobregat, i consta de marxandatge, un bloc (alternativesesquerres.wordpress.com) i una compte de twitter (@SomBaix) on seguir la informació sobre la campanya, així com d’una agenda d’actes que es realitzaran arreu del territorio baixllobregatí.

Des d’ICV defensen que la identitat històrica, cultural, i sobretot social del Baix Llobregat; és fruït del treball i de la lluita de la seva gent. Una comarca que s’ha fet a si mateixa, sovint oblidada pels governs de CiU.

Amb la voluntat d’aglutinar totes les forces posibles en defensa de la integritat comarcal, els ecosocialistes van convidar a un acte celebrat a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat, a diverses entitats de la comarca.

A l’acte van intervenir el coordinador d’ICV del Baix Llobregat, Arnau Funes; la diputada d’ICV-EUiA-EPM al Parlament de Catalunya, Lorena Vicioso; i l’alcalde ecosocialista de Sant Feliu de Llobregat. En les seves intervencions van reivindicar la continuitat del Baix Llobregat com a ens polític, la defensa dels valors comarcals com el Parc Agrari i els productes autòctons, i la historia de lluita i mobilitzacions, de la comarca.

Vicioso i Funes van voler recordar la lluita contra Eurovegas, que “es va guanyar”, i “aquesta també la guanayarem”, va sentenciar Funes. Per la seva banda l’alcalde de Sant Feliu va defensar també la voluntat de la localitat de continuar sent la capital de la comarca.

Finalment, es va convidar a les entitats a participar de l’acte, i representants d’Unió de Pagesos, de CCOO i del Centre d’Estudis del Baix Llobregat, van mostrar el seu suport a la campanya de defensa del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here