El col·lectiu vol denunciar així, que la Generalitat vol retallar el servei en prop de 70 vehicles i va anunciar quatre dies de vaga al setembre. El campament es va muntar dimecres 7 d’agost  i la intenció és fer-lo indefinit com a mínim fins a la vaga prevista al setembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls treballadors i treballadores de la seu a Viladecans de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya, que presta el servei d’ambulàncies a tota la zona del Baix Llobregat, van muntar un petit campament a les portes de la mateixa seu per tal de fer visible les seves reivindicacions.

Aquestes queixes són variades i algunes arrenquen de fa ja temps, però segons va explicar a elBrugers José Maria Rubio, membre del comitè d’empresa de Transport Sanitari de Catalunya a Viladecans, la més important és que “la Generalitat té la intenció de retallar unitats en el proper concurs de transport sanitari, tant al servei urgent com en el no urgent”. Rubio adverteix que “els plans del govern català és treure 77 unitats de tot Catalunya, el que suposarà que les unitats de transport urgent trigaran més en arribar als llocs de la urgència i les unitats de transport no urgent també trigaran més en portar els pacients als seus domicilis o a les seves visites o consultes externes”.

Cal destacar que aquesta acció no és una vaga i que el servei es continua prestant amb total normalitat. Els treballadors que han decidit recolzar aquesta mesura el que fan és “passar una estona en aquest campament quan acaben els seu torn, fins i tot alguns ens quedem a passar la nit”.

Segons Rubio, els treballadors d’altres empreses del sector com Ambulàncies Condal o Ambulàncies Domingo també han organitzat campaments davant de les seves empreses com a mesura de pressió davant el procés de negociació amb la Generalitat de les condicions del servei, un procés que està previst que s’allargui durant el darrer trimestre d’aquest 2012 i del qual en sortiran les bases que marcaran el servei de transport sanitari a Catalunya a partir del mes de juliol de 2014.

A banda de les reunions que s’han previst per fer un seguiment d’aquesta acció, els treballadors estan intentant gestionar una trobada amb els alcaldes de Gavà, Viladecans, Castelldefels i Begues amb “la intenció d’expressar el nostre malestar amb la retallada prevista en el servei”. D’altra banda, els sindicats CCOO, UGT i USOC han convocat una vaga en el sector del transport sanitari prevista pels propers dies 9, 10, 11 i 12 de setembre.

El campament es va muntar la nit del passat dimecres 7 d’agost amb sis tendes de campanya i la intenció dels treballadors es fer-lo indefinit com a mínim fins a la vaga prevista al setembre.

 

Font: elBruguers (Javi Cortázar)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here