L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina ha lamentat profundament la pèrdua d’una persona que era molt estimada al poble i que es va distingir per la seva solidaritat i pel tarannà tolerant i dialogant entre cultures

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a germana franciscana va fundar l’any 1974 Bayt Al-Thaqafa, una associació amb seu a Barcelona i a Sant Vicenç dels Horts amb l’objectiu d’ajudar els immigrants àrabs residents a Catalunya.

L’any 2000 fou nomenada consultora del Consell Pontifici per al Diàleg Interreligiós per a les relacions amb els musulmans i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi, màxima distinció atorgada per la Generalitat.

Recentment, Teresa Losada havia estat la pregonera de la Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts, moment que va aprofitar, un cop més, per destacar els vincles que uneixen tots els éssers humans, més enllà de les diferents procedències i orígens.

Reconeixement a tota un trajectòria

Al mes de maig, l’Institut Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya de la Universitat Ramon Llull van atorgar-li el Reconeixement Emmanuel Mounier 2013 “per haver posat en relleu durant molts anys el compromís en la seva actuació pacient i constant en favor de l’acompliment real dels drets i oportunitats de les persones immigrants àrabs, amb el convenciment que el coneixement d’altres persones, cultures i religions, a més de fomentar la tolerància i el respecte mutu, ajuda també tothom, immigrants i autòctons, a aprofundir en les pròpies conviccions”.

Aquest premi se sumava al Memorial Cassià Just que va rebre el març de l’any passat.  Losada era doctora en filologia semítica. La seva tasca a Bayt al-Thaqafa va servir per ajudar els immigrants àrabs a Catalunya, mitjançant la seva integració social i lingüístico-cultural, així com la promoció laboral, especialment en la protecció de la dona i dels infants, sense perdre les arrels de la pròpia llengua i cultura, ni les conviccions islàmiques que professen.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here