Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Torrelles

Amb arrels històriques mil·lenàries (la documentacó més antiga que se’n coneix data del 964), Torrelles està envoltada de boscos i camps de cireres.

Una passejada pel nucli urbà permet copsar el passat agrícola que el mucnicipi ha sabut conservar.

Punt important és el magnífic parc Catalunya en miniatura, a on s’hi poden visitar els principals indrets catalans tots ells construïts en maquetes.

Entre els seus productes típics trobem les cireres, que donen origen a la Fira que anualment es celebra, així com les torretes (pastes típiques) i els embotits.

També cal destacar, dins del calendari festiu, el Concurs d’Estelladors.

Catalunya en miniatura

Catalunya en Miniatura és un parc temàtic que aplega una exposició permanent de maquetes dels edificis i monuments més emblemàtics de Catalunya.

Aquest complex turístic es presenta com una alternativa lúdica per conèixer tota l’obra d’Antoni Gaudí, que recull a escala artesanal i minuciosament reproduïda.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here