L’organització de la Vuelta va destacar la implicació ciutadana, de les entitats i de les institucions, en el desenvolupament de l’etapa que va acabar al Castell. Milers de veïns i veïnes van gaudir de la gran festa esportiva seguint el traçat de l’etapa a Castelldefels. El Parque Vuelta i una afluència massiva a la Ruta de la e-Tapa van completar brillantment una jornada històrica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]astelldefels va viure el passat divendres 6 de setembre una jornada històrica. Milers de ciutadans van gaudir de la jornada en els carrers de la nostra ciutat. El públic va seguir a la tarda, de forma massiva, el pas dels ciclistes per la nostra ciutat. El punt culminant va arribar a l’avinguda Manuel Girona, plena de públic per a encoratjar als ciclistes en els últims metres. El jove francès de 21 anys Warren Barguil va ser el guanyador de l’etapa, sent el més ràpid de l’escapada de 8 corredors que van aconseguir arribar a meta per davant del pilot.

L’etapa i el seu pas per Castelldefels van ser retransmesos per RTVE en dos dels seus canals: TVEHD i Teledeporte. També, després de la finalització de l’etapa i durant uns minuts, es van emetre múltiples imatges aèries de la nostra ciutat. Un element de promoció únic d’una ciutat turística com la nostra, ja que el senyal televisiu va arribar a més de 170 països.

Després de l’etapa, el director general de Unipublic i de la Vuelta a Espanya, Javier Guillén, va felicitar a Castelldefels perquè havia estat “una etapa molt important per a la Vuelta. Hi ha hagut espectacle, i s’ha vist un final d’etapa magnífic, en una ciutat molt bonica i bolcada amb la Volta. Això és el que necessita la Vuelta, i aquí ho hem trobat”.

Per la seva banda, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), va agrair a l’organització d’Unipublic que “hagi donat l’oportunitat a Castelldefels de participar d’un esdeveniment tan gran com aquest” i es va congratular pel fet que “la nostra ciutat ha viscut amb una màxima implicació de tots un esdeveniment esportiu de primer ordre internacional. La ciutat s’ha bolcat i ha donat valor a tots els esforços realitzats perquè Castelldefels visqués un dia important per a donar-se a conèixer en tot el món”.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels, Xavier Amate (CIU), es mostrava satisfet “de la resposta dels clubs, dels esportistes, de les entitats i de tots els veïns i veïnes, que han demostrat que la nostra ciutat ha treballat unida perquè una jornada tan important per a Castelldefels com aquesta acabés sent un èxit”.

Grans campions en la Vuelta Junior

Un centenar de joves escolars de Castelldefels van viure de forma molt especial la jornada, ja que van participar de la Vuelta Junior. Van disputar una mini-cursa en els últims metres de l’etapa, i van creuar la meta del Castell. Els joves van poder sentir-se cicilistes professionals durant un dia, i ovacionats pel nombrós públic que s’amuntegava en els marges de l’avinguda Manuel Girona i pels seus familiars, van fer un gran esforç per a fer la pujada que els duia al Castell. Al final, els guanyadors van rebre els seus premis des del mateix podi dels professionals.

Massiva afluència de públic a la Ruta de la e-Tapa

El Gremi d’Hostaleria va qualificar, en paraules del seu president Manuel Ángel Ortiz Chumillas, com “un gran èxit” la ruta de la e-Tapa que, en la plaça de l’església, va mostrar el millor de la gastronomia de la nostra ciutat. Milers de persones es van congregar o van passar en algun moment del dia per la ruta de la e-Tapa per a assaborir alguna de les tapes dels 25 establiments de la ciutat que van participar en ella. Acompanyats per la música i els espectacles de bandes i grups locals,la jornada gastronòmica organitzada pel gremi va superar totes les expectatives.

El Parque Vuelta, lloc de reunió de centenars de famílies

El Parque Vuelta, format per stands de patrocinadors i sponsors de la Vuelta, es va convertir en un formiguer de públic durant la tarda. Els més joves, acompanyats dels seus pares i familiars, van gaudir de múltiples activitats vinculades al món del ciclisme passejant per un parc de la Muntanyeta ple de vida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here