Avui es commemora el Dia Mundial del Treball Digne. Una celebració que els sindicats del Baix Llobregat han utilitzat per denunciar els efectes de la reforma laboral

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest any se celebra la Jornada Mundial pel Treball Digne amb el lema “Treball i pensions dignes. Serveis públics universals” i amb una concentració que ha tingut lloc a les 11 de matí, davant de la patronal Foment del Treball, a la Via Laietana de Barcelona.

Segons els sindicats, el 7 d’octubre està essent una jornada d’acció on continuen difonent les seves alternatives pel que fa a les pensions i la defensa dels serveis públics, però també per preparar les manifestacions del mes de novembre, a banda de fer evidents també els conflictes en relació amb la situació actual de la negociació col·lectiva.

A nivell comarcal i segons dades del Consell Comarcal, la taxa d’atur és del 16’4%, amb més de 69000 persones sense feina. Sant Vicenç dels Horts, Esparreguera i Martorell són els tres municipis amb més desocupació, els tres, per sobre del 18 per cent.

Els sindicats majoritaris s’han manifestat a les portes de la delegació del govern i davant el departament de treball de la Generalitat per denunciar el que ells consideren precarietat laboral.

En aquesta jornada només han demanat una cosa: polítiques públiques a favor de la creació de feina.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here