El projecte Reempresa té com a objectiu evitar el tancament de negocis que poden ser econòmicament viables i posar-los a l’abast de persones emprenedores que vulguin fer-se’n càrrec per evitar la seva desaparició i la destrucció d’ocupació. A Viladecans i Cornellà s’hi sumen ara Castelldefels i Molins de Rei

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat mes de setembre la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa, per aconseguir crear a Catalunya un mercat únic per a la compravenda d’empreses.

La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments i la incorporació de d’ajuntaments del Baix Llobregat al Centre de Reempresa de Catalunya; s’emmarca en l’eix de treballar conjuntament per consolidar el teixit empresarial existent a la comarca i reforçar-ne la seva competitivitat.

Castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels, la patronal Cecot i la Diputació de Barcelona a través de la seva Àrea de Desenvolupament Econòmic i d’Ocupació van signar aquest divendres al Saló de Plens del consistori un conveni de col·laboració amb l’objectiu de desenvolupar la reempresa i la reemprenedoria a Castelldefels.

A partir d’aquest mes d’octubre, Castelldefels disposarà d’un Punt d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya dins de La Guaita (Centre de Suport a l’Economia de Castelldefels). El regidor de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Santiago Barona (CIU), va declarar que “amb aquest conveni s’ha ampliat la cartera de serveis per potenciar la emprenedoria local”. Segons Barona, “aquest nou servei oferirà assessorament tant als empresaris que volen vendre la seva empresa com als reemprenedors i reemprenedores disposats a donar-los continuïtat”.

En l’acte de la signatura va participar l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), que va declarar que “avui és un dia important a Castelldefels, perquè aquest conveni representa salvar les empreses que tenim actualment. Sempre es destaca la importància de crea noves empreses, però mantenir les empreses que ja existeixen no és menys important. L’objectiu d’aquest consistori és ajudar als nostres emprenedors a través de diferents accions, ja sigui amb la baixada d’impostos, subvencions a autònoms o amb iniciatives com la d’Aixequem Persianes al barri de Vista Alegre”.

“L’objectiu de Reempresa, és impulsar i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al municipi” va afirmar el president de la patronal Cecot i del Centre Reempresa de Catalunya, Antoni Abad.

El vicepresident primer i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, va valorar el projecte de Reempresa com a “una iniciativa peculiar i exemplar entre el sector públic i el privat que crea un efecte immediat i positiu sobre les persones que tenen problemes amb les seves empreses”.

El president d’AEBALL, Manuel Rosillo, va declarar que “nosaltres patim amb les empreses, per això van posar en marxa la campanya ‘Salvem les empreses’ que ja ha celebrat el seu primer aniversari. Durant aquest temps, hem aconseguit coses, però no és suficient. És necessari buscar noves fórmules per ajudar a les empreses, com per exemple Reempresa”. Rosillo va remarcar que “s’ha de donar continuïtat a les empreses que es trobem en dificultats per la raó que sigui”.

El responsable de Reempresa a la província de Barcelona, Oriol Alba, va descriure el perfil del reemprenador a Catalunya com a “un home de entre 30 i 55 anys amb una aportació econòmica entre 10.000 i 300.000 euros i amb titulació universitària que busca l’autoocupació, ser el seu propi cap e invertir i guanyar diners”. D’altra banda, segons Alba, “el perfil del cedent és variat, hi ha persones que volen jubilar-se, que s’han posat malaltes o entre altres causes que han de canviar de residència”.

Segons un estudi de Reempresa en el propers 10 anys més de 120.000 empreses poden deixar d’existir a Catalunya.

Molins de Rei

Molins de Rei s’incorpora al programa ReEmpresa, una iniciativa adreçada a facilitar la compra-venda de negocis i evitar així el seu tancament. L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, i el president de la Cecot i
del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, signaran el conveni i presentaran el projecte aquest dimecres a les 12.00h.

L’alcalde, Joan Ramon Casals, signarà el conveni pel qual Molins de Rei s’acull al programa ReEmpresa i obrirà un punt d’atenció per les persones que estiguin interessades. Un cop signats els documents es farà una presentación pública del projecte en la que també hi participaran el regidor d’Empresa, Esteve Altozano; el 1r tinent d’alcalde, Xavi Paz; el president de la CECOT i del Centre de ReEmpresa de Catalunya, Antoni Abad; el director del Centre de ReEmpresa de Catalunya, Albert Colomer; i el vicepresident 1r i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil.

L’acte tindrà lloc al Centre de Serveis a les Empreses Joan-N. García-Nieto aquest dimecres, 9 d’octubre a les 12.00h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here