Segons les darreres dades de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, hi ha un total de 69.805 persones aturades a la comarca, que suposen una taxa d’atur registrat del 16,4%. L’augment s’ha donat tant en el cas dels homes (+379) com de les dones (+245). La taxa d’atur registrat de les dones continua situant-se per sobre de la masculina (18,2% dones, 14,8% homes)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] finals del mes de setembre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 69.805 persones, augmentant respecte el mes anterior en 624 (+0,9%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,4%.

Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya.

En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat és de 1.470 persones menys respecte a setembre de 2012.

L’augment de l’atur del mes de setembre s’ha observat tan en dones com en homes, tot i que ha estat més acusat entre els homes (379 més) que entre les dones (245 més). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (18,2% davant el 14,8%).

Per edats, aquest mes augmenta l’atur en tots els grups d’edat, però especialment entre els joves destacant l’increment en 460 més de les persones aturades menors de 25 anys.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur augmenta sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en el comerç, restauració o hoteleria, aquelles persones sense ocupació anterior i les que s’ocupaven en el sector de sanitat i serveis socials. Tot i això, disminueix el grup de persones aturades provinents de l’administració pública i educació com també de la indústria.

Les poblacions baixllobregatines amb una taxa d’atur més elevada son Sant Vicenç dels Horts (20,9%) i Esparreguera (19,2%). Per contra, els municipis amb la menor taxa d’atur son Begues (10,9%) i Collbató (11,2%).

taxaaturset2013

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here