La Xarxa de Parcs Naturals proposa durant els caps de setmana de tot l’any un seguit d’itineraris programats pel Parc del Garraf. Com a novetat, enguany les passejades guiades permeten obtenir un descompte en alguns restaurants del programa Parc a taula

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questes propostes tenen per objecte ajudar a conèixer millor el patrimoni natural i cultural d’aquests espais i gaudir del seu entorn. Aquest cicle de sortides es duu a terme en diferents indrets dels parcs, per tal de donar una visió àmplia de la diversitat del paisatge i el patrimoni.

Es tracta d’itineraris d’entre 2 i 4 hores de durada, la majoria en diumenge, guiats per un educador ambiental i expert coneixedor del territori, que ajudarà els participants a interpretar i comprendre els paisatges i a descobrir racons amagats del parc i dels seus municipis. Les sortides estan dirigides a un públic general i familiar.

Es recomana la inscripció prèvia, per garantir- ne la participació.

El Parc del Garraf

En aquest Parc ubicat entre el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf, s’hi troba un paisatge original, diferent i únic a tot Catalunya.

Avencs i margallons. La roca calcària ha creat un paisatge exòtic, ric en formes càrstiques –avencs, dolines i rasclers– i amb una vegetació pròpia, l’espècie més coneguda de la qual és el margalló. Les barraques de vinya i els murs de pedra seca es dissimulen al mig de la pedra blanca i envolten antigues masies i algunes de les petites poblacions que es troben a l’interior soliu del parc.

Més informació

Aquest cap de setmana:

10/11/2013 Visita guiada al castell d’Eramprunyà

Horari d’inici: 10 h

Lloc: Museu de Gavà (Plaça Dolors Clua, 13-14, Gavà)

Organitzador: UME i Ajuntament de Gavà

Telèfon: 932 639 610

A/e: museu@gava.cat

Públic a qui va dirigida l’activitat: General

Accés: Gratuït

Descripció: Sortida de l’ermita de Bruguers. Les obres de restauració del castell s’han iniciat i l’accés lliure queda restringit. Si desitgeu conèixer aquest important enclavament històric i paisatgístic ho podeu fer a través de la visita guiada al castell a càrrec dels voluntaris de la Unió Muntanyenca Eramprunyà. Més informació en el document pdf adjunt.

Requisits activitat: Podeu fer la reserva al telèfon o correu electrònic indicats. Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció. Si el temps no permet fer l’activitat en bones condicions, s’anul·larà la sortida.

10/11/2013 A les Agulles des de Begues

Horari d’inici: D’11 a 14 h

Lloc: Trobada: Centre d’Informació Petit Casal Pg. de l’Esglèsia, 1 Begues

Organitzador: Diputació de Barcelona – Àrea de Territori i Sostenibilitat – Col·labora: (ACCC-FCE) Associcació Catalana de Cases de Colònies – Fundació Catalana de l’Esplai

Telèfon: 934 747 474

A/e: masala@esplai.org

Públic a qui va dirigida l’activitat: General

Accés: Pagant

Preu: Adults 3 euros; entre 6 i 12 anys i més grans de 65 anys, 2 euros. Famílies nombroses, 10% de descompte.

Descripció: Itinerari per descobrir un bell mirador de la plana deltaica del Llobregat, el Garraf vermell i el patrimoni natural del Parc del Garraf. Dificultat: mitjana. Més informació en el document pdf adjunt.

Requisits activitat: Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció. Cal portar calçat adequat, aigua i roba d’abric. Si el temps no permet fer l’activitat en bones condicions, s’anul·larà la sortida.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here