El recinte firal de Cal Gana acull una nova edició de la Fira Avícola de la Raça Prat. Aquesta experiència festiva i lúdica combina la tradició i la identitat que aporten els productes de la terra, com el pollastre pota blava i la carxofa Prat, l’activitat econòmica local, la restauració, el comerç i la vida associativa de la ciutat

Els dies 13, 14 i 15 de desembre, el recinte firal de Cal Gana del Prat de Llobregat acollirà la 40a edició de la Fira Avícola de la Raça Prat i, en el seu marc, la 26a Mostra Comercial i la 11a Mostra d’Entitats.

Com cada any, a la Fira es podrà visitar l’exposició avícola, amb els millors exemplars d’aviram de la raça Prat, que gaudeix del segell d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) que atorga la Unió Europea. També s’hi mostrarà una exposició agrícola i ramadera a càrrec de pagesos del Prat.

A la Mostra d’Entitats enguany s’han inscrit 96 entitats, durant aquests tres dies es podran visitar els seus estands i participar en les activitats i tallers que es faran a l’interior i a l’exterior del pavelló.

Una de les principals novetats de la Mostra d’Entitats d’aquest any serà la Chicken’s Run, una mena de gimcana adreçada a nois i noies d’entre 12 i 18 anys que se celebrarà divendres 13 de desembre de 19 a 22 h. Els participants hauran de completar un recorregut per la ciutat i passar per diferents proves ubicades a espais emblemàtics del municipi.

http://mostraentitats.elprat.cat

A la Mostra Comercial es podrà passejar pel Carrer del Comerç, on es trobarà una mostra d’aparadors de les botigues del Prat i també les cooperatives emprenedors i mercats locals.

Menú de Fira

Durant els dies de Fira, una vintena de restaurants del Prat oferiran als seus clients el Menú de Fira, elaborat amb pollastre pota blava i carxofa Prat.

Es poden consultar els diferents menús i restaurants i reservar aquí: http://m.firaavicola.elprat.cat

Fira Tapa

Una altra novetat destacada d’enguany serà el sector Fira Tapa, situat dins el pavelló de l’Espai Gastronòmic, amb una suggerent proposta gastronòmica de tapes i platillos de la restauració local. El Fira Tapa serà el tancament de la ruta Quinto Tapa d’enguany (www.quintotapa.cat)

Mercat de Pagès

Diumenge al matí, de 10 a 14 hores, el Mercat de Pagès amb productes frescos del Parc Agrari del Baix Llobregat, que se celebra cada dissabte a la pl. Pau Casals, es traslladarà al recinte firal de Cal Gana.

Concurs d’Instagram #potablavapower

L’Ajuntament ha convocat un concurs d’Instagram que, sota el hashtag #potablavapower, vol aplegar fotografies que demostrin que la gent del Prat considera el pota blava com un símbol de pertinença i d’orgull ciutadà. L’estand municipal d’aquest any estarà centrat en el #potablavapower.

La Fira, al mòbil

Una aplicació permet seguir la Fira a través del telèfon mòbil: http://m.firaavicola.elprat.cat  S’hi pot trobar l’agenda d’actes i la informació de totes les activitats que es desenvolupen en el marc de la Fira.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here