L’Ajuntament de Sant Boi va estrenar el documental “Ciutats Defensores dels Drets Humans”. Aquesta producció audiovisual difon el testimoni de vuit persones significades per la defensa dels Drets Humans a diferents països del món. El passat octubre, van donar a conèixer a Catalunya la seva tasca i les problemàtiques que viuen als respectius països d’origen

l documental, realitzat per Conjunto Vacío, prolonga el testimoni d’aquestes persones i recull les activitats dutes a terme durant la visita a onze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona que les havien convidat en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. L’Ajuntament de Sant Boi encapçala aquest projecte.

Les vuit persones defensores dels Drets Humans protagonistes del documental són Alma Masic (Bòsnia-Herzegovina), Estela de Carlotto i Buscarita Roa (Argentina), Marco Antonio Arana (Perú), Claudia García Giraldo i Doris Rivera Ríos (Colòmbia), James Torh (Libèria) i Idagja Lachgare (Sahra). Totes elles treballen de manera individual o col·lectiva per difondre els Drets Humans i la seva lluita, que en molts casos els suposa situacions de persecució i amenaces.

Durant la visita van participar en activitats de reflexió i debat, van rebre suports institucionals (inclosa una recepció oficial al Parlament de Catalunya) i van difondre en diversos centres educatius la tasca que realitzen. Més de 6.000 persones van assistir als 50 actes públics en què van participar a Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here