L’ultrafondista vicentí Toni Vázquez, acompanyat de l’atleta càntabre José Antonio Soto i el basc Xabier Salillas, es preparen per batre el rècord Guinness per equips de 24 hores corrent sobre cinta. Tothom que ho desitgi podrà córrer al costat d’aquestes estrelles de l’ultrafons i contribuir a la causa solidària de recaptar productes per al Banc d’Aliments de Sant Vicenç dels Horts. La cita tindrà lloc el 18 i 19 de gener a la plaça de la Vila, en el marc de la 30a Mostra

Les persones interessades a participar-hi ja es poden adreçar a la recepció de la Piscina Municipal Montserrat Canals (carrer del Claverol, 2-4) o enviar un correu electrònic amb les dades de contacte a recordsolidari@svh.cat. Els organitzadors configuraran una graella amb els horaris de cada participant, que es farà pública dies abans de la prova. El preu de la inscripció consisteix en portar un aliment el dia del rècord: llet, cereals, pasta, oli, sucre, llegums, i llaunes de conserves.

Rècord Guinness per equip 
El vicentí Toni Vázquez i els seus companys d’equip, els càntabres José Antonio Soto i Xabier Salillas, buscaran batre el rècord Guinness per equip de 24 hores corrent sobre cinta. Actualment, aquest rècord és de 437,7 km i el van assolir els membres de la Forest School a Londres, el 4 de juliol de 2012.

La prova estarà tutelada per jutges de la Federació Catalana d’Atletisme i comptarà amb la supervisió de l’equip mèdic encapçalat pel cardiòleg Josep Brugada, especialitzat en l’elit esportiva i que treballa junt amb els membres de la Unitat de Cardiologia Esportiva de l’Hospital Clínic, amb esportistes del FC Barcelona, la residència Blume i el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, entre d’altres.

Rècord d’aliments i Espai del Voluntariat 
A més dels rècords esportius, Sant Vicenç dels Horts també vol batre el rècord solidari de captar aliments. Per disposar d’una cinta només cal inscriure’s prèviament i, el dia de la prova, portar els aliments específics de la campanya. Igualment, tothom que vulgui contribuir amb productes podrà fer-ho sense necessitat de córrer.
Durant la prova, també s’habilitarà l’Espai del Voluntariat, on diverses entitats i responsables de Serveis Socials informaran sobre com fer-se voluntari de diferents causes.

Tres estrelles de l’ultrafons 
Toni Vázquez, José Antonio Soto i Xabier Salillas, que militen en l’equip Ultrafondo Cantabria, són tres dels millors ultrafondistes del panorama actual, en disciplines de 100 km i proves de resistència de 6 a 8 dies.

Pel que fa al palmarès individual, Toni Vázquez ha batut, entre d’altres, el rècord del món de 12 hores de Marxa Nòrdica (2011) i ha quedat campió a les proves de resistència següents: travessia Borges Blanques – Montblanc (52 km), Rupit-Taradell (52 km); Reus-Montserrat (100 km), El Vendrell-Montserrat (72 km), l’Hospitalet-Montserrat (52 km), Sants-Montserrat (62 km), Gràcia-Montserrat (62 km) i millor marca al Matagalls-Montserrat (9 hores i 30 minuts). Toni Vázquez també ha aconseguit aquest any la millor marca de veterans i la segona d’absoluts de Catalunya en la prova organitzada a València (75 km).

José Antonio Soto ha quedat quatre vegades Campió de Cantàbria dels 100 km, i Xabier Salillas ha fet, per exemple, 563 km en tres carreres de 6 dies a Antibes (França) i 700 km en 7 dies a la prova organitzada per una ONG de Wukro (Etiòpia).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here