El increment de la demanda de l’Audi Q3, que es fabrica a la línia 3 de Martorell, ha fet que l’empresa aturi l’ERE temporal que aplicava des de feia uns mesos, a causa de l’augment de la càrrega de treball que ha generat aquest creixement de la demanda. No obstant, aquesta bona notícia ve acompanyada per la informació publicada ahir per La Vanguardia, de que el nou SUV de SEAT no es fabricarà a la planta de Martorell, sinó a la fàbrica txeca d’Skoda

Seat ha deixat d’aplicar l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) que va aprovar el setembre passat per 3.800 treballadors per a les línies de producció de la fàbrica de Martorell i preveu mantenir aquesta suspensió durant tot 2014 a causa de l’augment de la càrrega de treball.

Aquest és l’escenari amb el qual treballa la direcció de l’empresa automobilística una vegada s’han confirmat les bones perspectives de les diferents línies: la L-1, en la qual s’ensambla l’Ibiza; la L-2, on s’encarreguen de les tres versions del León, i l’augment de la demanda de l’Audi Q3, que es fabrica en la L-3, segons han assenyalat fonts de la companyia.

Entre les bones notícies que han portat a no aplicar aquest ERE temporal, destaca la incorporació de dos torns addicionals de producció els dissabtes 8 i 15 de febrer al matí per cobrir una major demanda de la prevista de producció del Q3. Els torns addicionals, en concret, afecten a la línia 3 de la planta de Martorell, que és la que fabrica aquest model.

No obstant, no tot son bones notícies per a SEAT Martorell. Segons el diari La Vanguardia, el president de l’empresa espanyola ha avança la decisió en reunions internes de que la producció del nou vehicle de l’empresa, un SUV, s’assigni a una planta d’Skoda.

Sembla que la decisió està presa i així ho ha anticipat el president de Seat, Jürgen Stackmann. Seat tindrà un SUV, però no el fabricarà a la seva planta de Martorell, sinó a la fàbrica txeca d’Skoda, que tindrà la seva pròpia versió del futur tot terreny urbà.

Segons La Vanguardia, el grup Volkswagen ho farà oficial aquest mateix mes de gener, probablement coincidint amb la trobada que directius i sindicalistes de tots els països celebraran a Salzburg els propers 14 i 15 d’aquest mes, per tractar sobre l’assignació de produccions.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here