Coincidint amb el primer aniversari de l’obertura del refugi antiaeri de la Rambla de Gavà, aquest cap de setmana es podrà gaudir d’unes jornades de portes obertes i de l’exposició “Dona i guerra” dels Artistes Plàstics de Gavà

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Però les noves tàctiques no discriminaven entre objectius militars i població civil.

Una de les respostes davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis.

Gavà ha recuperat i adequat el refugi antiaeri de la Rambla, redescobert l’any 2008 arran de les obres de vianalització del tram inicial de la rambla de Salvador Lluch. L’actuació respon a l’aposta de la ciutat per la recuperació de la memòria històrica, i per la conservació i divulgació del patrimoni, un àmbit en el qual també s’inscriuen el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, la recuperació del castell d’Eramprunyà o la tasca del Centre d’Història de la Ciutat sobre els testimonis de la nostra història.

Avui dissabte 22 i demà diumenge 23 de març, qui s’acosti al refugi podrà gaudir d’unes jornades de portes obertes, així com i de l’exposició “Dona i guerra” dels Artistes Plàstics de Gavà.

L’horari de les jornades serà dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores. Les persones interessades en visitar-lo aquest cap de setmana  poden demanar més informació al Museu de Gavà, 93 263 96 10.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here