Els grups municipals de Bloc Olesà –EuiA i l’Entesa –ICV han fet públic un acord que ha de permetre la col·laboració entre els dos grups municipals d’aquí fins a final de mandat i que obre les portes de cara al futur. En els darrers mandats, ambdós grups municipals “han defensant una concepció progressista de l’acció de govern i múltiples iniciatives encaminades a garantir la cohesió social”, fet que ha fet posible l’acord, segons un comunicat fet públic ahir

L’acord, que és essencialment programàtic, neix amb la filosofia de l’Entesa de Progrés Municipal i es basa, en la necessitat d’incorporar noves sensibilitats en l’obra de govern atès que, segons l’Alcalde, Salvador Prat, “la pluralitat, en política, és un valor”.

L’acord de col·laboració entre el Bloc i l’Entesa té com a objectius reforçar el govern municipal mitjançant un pacte d’estabilitat i fer possible l’actuació municipal contra la crisi i la desigualtat, garantint la cohesió social i generant oportunitats socials, culturals i educatives.   D’entre les prioritats més destacades de l’acord, en destaquen els drets socials, els drets econòmics, el dret a decidir, els drets mediambientals o el dret a l’habitatge entre altres.

El Bloc i l’Entesa, tot i no fer un “pacte de Govern”, és a dir, tot i que l’Entesa no entra a formar part del Govern Municipal,  es manifesten fermament compromesos en l’aprofundiment de la transparència, el bon govern i el debat públic i es comprometen a treballar per garantir els recursos econòmics suficients per tal d’estructurar les prioritats i els objectius de l’acció de govern, amb criteris que respectin l’equilibri financer en els pressupostos municipals.   La protecció del patrimoni natural d’Olesa, el no creixement de la pressió fiscal i la generació de més oportunitats econòmiques i laborals, són altres prioritats incloses en aquest compromís entre els grups municipals signants.   I en el context actual, el Bloc i l’Entesa donen suport, “sense fissures”, a l’exercici del dret a decidir dels catalans, com a principi democràtic bàsic, amb ple respecte a la pluralitat d’opcions que existeix al nostre país.

Finalment, l’acord, que tindrà vigència fins a la fi de l’actual mandat, ha de servir per assentar les bases d’una futura i més intensa col·laboració entre ambdues parts, aprofundint en la construcció d’un espai ideològic progressista, “que hores d’ara és majoritari al nostre municipi”. També permetrà, des de sensibilitats diferents, “participar en un projecte col·lectiu que supera l’actual marc partidista i es projecta cap al futur en un projecte transversal i integrador”.

 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here