Les III Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” van concloure aquest diumenge 27 d’abril després d’un cap de setmana intens, marcat per l’èxit en l’assistència de públic. Així, des de la inauguració de les jornades el divendres 25 fins a la cloenda, el restaurant de l’escola d’hosteleria de l’institut Martí Dot es va omplir de gent per seguir en directe l’elaboració dels plats fets amb roses. De fet, l’èxit d’assistència va fer que les racions de degustació de les diferents receptes no fossin suficients per satisfer el paladar de tot el públic

En l’edició del 2014, “La cuina de les roses” ha incorporat nous participants, entre els quals hi ha restaurants, forns de pa, pastisseries i fins i tot bars que van elaborar en directe les receptes creades especialment per a l’ocasió.

Algunes de les receptes cuinades han estat: airbag de xai amb salsa de iogurt i roses, pop et vitelote amb pluja de roses o amanida de guesiers de canard amb vinagreta de roses. Entre les postres, destaquen la confitura de roses amb sorpresa, la mousse al perfum de roses o una cupcake de roses amb frosting de xocolata blanca i mascarpone.

També es va poder tastar un pa d’espelta i sègol amb sabors de rosa i un mojito de maduixes i pètals de rosa. A més, en el marc de les jornades es va presentar el còctel “Alba”, a càrrec de l’escola d’hostaleria IES Martí Dot, i la cervesa artesana Roses del Llobregat.

Les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”, iniciativa de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l’Ajuntament, volen promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient.

De fet, les Jornades gastronòmiques són el preàmbul de la 56a Exposició Nacional de Roses que s’instal·larà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera, els propers dies 9, 10 i 11 de maig.

Totes les receptes de les jornades estan disponibles a www.lacuinadelesroses.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here