Jaume Bosch, diputat d’ICV del Baix Llobregat, ha instat a ERC a no només presentar preguntes sobre el tema sinó a votar a favor de la petició de compareixença del Conseller i de la proposta de Resolució que insta al Govern a deixar sense efecte les mesures que afecten a 70 persones de la plantilla. “La funció dels grups parlamentaris a més de preguntar és decidir, i en aquest cas, els vots d’ERC poden ser decisius per a que s’aprovin les propostes d’ICV-EUIA”, ha sentenciat Bosch

L’Hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí, va ser inaugurat l’any 2010 i va contribuir de forma decisiva a descongestionar el sistema de salut públic del Baix Llobregat sud i especialment de Bellvitge, donant servei a diverses ciutats del Baix Llobregat. Fa poques setmanes, el Comitè d’Empresa denunciava la insostenible situació de les urgències de l’Hospital Moisès Broggi, així com l’amenaça que una em- presa privada tingui, mitjançant conveni, accés a les instal·lacions de l’hospital per tractar-hi als seus pacients.

A aquesta situació, s’hi ha sumat la decisió de la Gerència de l’Hospital Moisès Broggi de no renovar la contractació de 70 professionals eventuals, la majoria assistencials, i es preveu que aquesta xifra augmenti en 30 persones més. La majoria de professionals formen part dels equips sanitaris des de la inauguració del centre, ocupant places estructurals i, per tant aquestes places no poden quedar descobertes per les necessitats d’atenció del servei i caldrà que es contracti personal.

Tot apunta que les noves contractacions es faran amb personal sanitari amb poca experiència, amb necessitat de formació, i que tindran un caràcter més precari, afectant, per tant, la qualitat de l’assistència que s’ofereix en aquest hospital.

Per aquests motius, ICV-EUiA ha presentat una Proposta de Resolució al Parlament, en la que es demana al Govern:

1.Replantejar la no renovació de 70 professionals eventuals de l’Hospital Moi- sès Broggi, així com la previsió de noves mesures que afectin el personal d’aquest centre hospitalari Demanar que la Gerència del Consorci Sanitari In- tegral de l’Hospital Moisès Broggi expliqui al Consell Municipal de Salut els motius dels canvis en les persones contractades.

2.Avaluar les necessitats reals de personal i pressupostàries d’aquest hospi- tal, conjuntament amb el Comitè d’Empresa de l’Hospital i amb el Consell Municipal de Salut de Sant Joan Despí, per a evitar noves decisions que posin en risc la qualitat del servei assistencial d’aquest centre hospitalari.

3. Aportar el finançament necessari per assegurar el bon funcionament de l’Hospital.

4.Garantir que cap empresa privada tingui conveni d’accés a les instal·lacions de l’hospital per a tractar-hi els seus pacients.

La diputada ecosocialista Marta Ribas va entrar a registre del Parlament aquesta Proposta de Resolució, a més de demanar la compareixença del Conseller Boi Ruiz per a que informi al Parlament sobre la situció creada al Broggi.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here