A finals del mes d’abril, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 67.069 persones, disminuint respecte el mes anterior en 1.005 (-1,5%) i situant la taxa d’atur registrat al 15,8%. Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat és de 5.656 persones menys respecte a abril de 2013. La Setmana Santa ha repercutit en aquesta baixada de l’atur del mes d’abril

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior, l’atur disminueix sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació en els serveis a la producció, comerç, restauració i hoteleria, indústria i construcció. Tot i amb això es dóna un augment de les persones aturades registrades sense ocupació anterior i les que tenien una ocupació en l’administració pública o en l’educació. Respecte a l’any anterior, augmenten les persones aturades registrades sense ocupació anterior i les provinents de la sanitat i els serveis socials.

La disminució de l’atur del mes d’abril s’ha observat tant entre els homes (658 menys) com entre les dones (347 menys). Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (17,5% davant el 14,3%). Per edats, disminueix l’atur en tots els grups d’edat, en especial entre els de 25 a 44 anys (813 menys, -2,5%). Tot i disminuir en 103 persones menys, el grup d’edat de majors de 45 anys és el que registra un descens relatiu de l’atur registrat menor (-0,3%).

Pel que fa a les dades detallades per municipis, Sant Vicenç dels Horts (20,7%) i Martorell (18,6%) encapçalen el llistat de localitats baixllobregatines amb més nombre de persones aturades. Per contra, Sant Just Desvern (9,3%) i Begues (10,6%) son les poblacions de la comarca amb una menor taxa d’atur.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here