Avui diumenge, 11 de maig l’Ajuntament de Martorell ha preparat una festa per a les famílies de Martorell de descoberta del parc forestal de Can Cases. Hi haurà tallers infantils, jocs d’identificació de cant dels ocells i d’arbres de l’itinerari botànic del parc i es repartiran plançons de plantes aromàtiques i plantes en flor. Els assistens podran conèixer de primera mà les millores que s’han fet al parc.

La festa començarà a les 10.00 hores amb un taller familiar de creació de caixes-niu i de reconeixement de cants d’ocells a partir de reclams a càrrec de la consultoria Fem Natura i un joc d’identificació dels arbres de l’itinerari botànic. Sira Sanz explica que “els dos itineraris són un atractiu més del parc forestal de Can Cases que ens permet saber quins són els arbres i les plantes que trobem en aquest espai natural. Qui s’animi a venir diumenge ho podrà conèixer amb els plafons que hi haurà col·locats”. Aquests dos itineraris seran un material didàctic per a les escoles de Martorell.

A les 12 del migdia, l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve i el primer tinent d’alcalde i regidor de Planificació Urbanística i Serveis Urbans, Xavier Fonollosa explicaran les millores que s’han fet al parc en els darrers mesos. La festa comptarà amb l’actuació de la Marxing Band de Martorell. Com a cloenda es repartiran plançons de plantes aromàtiques i plantes en flor, a més, fulletons d’informació del parc i del circuit d’orientació.

25 anys del parc forestal Can Cases

El parc forestal de Can Cases és el pulmó verd de Martorell. Inaugurat l’any 1988, té una superfície total de 30 hectàrees -21 de les quals pertanyen al municipi i 9 a Sant Esteve Sesrovires-. Està catalogat per la Generalitat de Catalunya com a forest d’utilitat pública. Inclou tres zones bàsiques: un primer aparcament en el qual hi ha zones de barbacoes i pic-nic, bar i lavabos. Una segona zona, el segon aparcament, en la que es troba una àrea de jocs infantils i zona esportiva i un tercer sector, situat a l’est, que inclou una xarxa de camins que s’endinsen per una pineda, alzinar mediterrani i bosc de ribera.

 

En l’apartat de serveis, el parc disposa de 2 aparcaments, bar, 24 barbacoes i 25 taules de lliure accés, fonts naturals i de xarxa, jocs infantils, camps de bàsquet i de futbol i pistes de petanca. El seu horari d’obertura (aparcaments) és de 10 a 20.00 hores tots els dies de l’any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here