Dimecres  14 de maig va tenir lloc l’acte de presentació de la Primavera del Cooperativisme de Sant Boi. Representants de 9 cooperatives de Sant Boi i l’entorn van compartir les seves experiències en una taula rodona. El programa té com a objectiu promoure el cooperativisme com a fórmula per dinamitzar l’economia local

La Cooperativa d’Habitatge Ciutat Cooperativa, Eivissa&Associats, Frescoop, Institució Balmes, Suara, TEB Grup Cooperatiu, Coperauto i Calidoscoop i la Confederació de Cooperatives vanparticipar en la taula d’experiències de la jornada, han explicat la seva trajectòria i han parlat sobre assumptes com la conveniència de posar en marxa una cooperativa en el moment actual i els avantatges i inconvenients d’aquesta fórmula.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de la nova alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, i es va celebrar al barri de Ciutat Cooperativa (carrer de Pau Casals). Artijoc, Part’Teló i Frikigames hi van organitzar activitats d’animació i jocs col·laboratius.

La ciutat de Sant Boi aposta pel foment del cooperativisme com a fórmula per estimular l’economia local en l’actual situació de crisi econòmica. La llarga trajectòria del municipi en aquest àmbit (i, en particular, del barri de Ciutat Cooperativa) facilita aquesta aposta, que s’ha concretat a partir de l’adhesió al programa Municipi Cooperatiu de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

La Primavera del Cooperativisme és una iniciativa del Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social (CoBoi), en col·laboració amb l’empresa municipal Coressa. Al llarg d’aquest any es duran a terme accions de sensibilització, orientació i formació sobre cooperativisme.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here