Esther Niubó, candidata PSC a les eleccions europees, ha parlat a Sant Feliu de Llobregat, amb Alcaldesses i candidates locals socialistes, sobre polítiques d’igualtat de gènere a nivell europeu. Per altra banda, el candidat Eduard Rivas ha visitat amb veïns i entitats ecologistes de la comarca la zona de ribera del Llobregat al pas per Martorell, i ha defensat que “vetllarem pel compliment de les Directives europees en matèria mediambiental”

Avui, la candidata Esther Niubó ha participat d’un esmorzar debat amb alcaldesses, candidates municipals i primeres secretàries del PSC a Sant Feliu de Llobregat, per parlar de mesures a treballar entre el món local i les institucions europees en matèria de igualtat.

“Davant una dreta conservadora que està aplicant a través de la majoria parlamentària lleis regressives que atempten contra la llibertat i els drets de les dones, les socialistes alçen la veu per dir prou i per fer-se escoltar”, ha assenyalat la candidata.

Niubó ha destacat en la trobada que “la igualtat salarial entre homes i dones és un repte per Europa. Volem treballar per incorporar l’objectiu comú per reduir la diferència salarial per raó de gènere en un 2% per any i per estat membre per a tots els grups d’edat, controlat per auditories realitzades a nivell europeu”.

Les cinc línies prioritàries de les propostes socialistes per a les properes eleccions del 25 de maig giren entorn a la igualtat salarial, la conciliació de la vida familiar i laboral, la igualtat en la presa de decisions, el combat contra la violència de gènere i la llibertat per decidir sobre la maternitat.

La portaveu i candidata del PSC Sant Feliu de Llobregat Lourdes Borrell ha donat la benvinguda a Sant feliu de Llobregat a la candidata Niubó i la resta de companyes, i ha denunciat durant la trobada la problemàtica per la qual està passant el SIE (Servei d’intervenció especialitzada en violència masclista) del Baix Llobregat.

“Volem traslladar la nostra preocupació per la privatització del programa d’inserció laboral i les seves conseqüències en l’atenció integral a la dona i canalitzarem mocions locals per tal de defensar un servei públic dedicat a persones tan vulnerables con dones i fills d’arreu de la comarca que estan patint aquesta violència”, ha afirmat Borrell.

A la trobada han assistit Raquel Sánchez,  Alcaldessa de Gavà; Lluïsa Moret, Alcaldessa de Sant Boi de Llobregat; Eva Granados, diputada al Parlament; Eva Martínez, Alcaldessa de Vallirana; Lourdes Borrell i Maria Miranda, candidates a Sant Feliu de Llobregat i Castelldefels respectivament; Rocío García, tinent d’Alcalde de Cornellà i Maria Salmerón, tinent d’Alcalde de Viladecans; Rosina López, Presidenta de la Federació de Dones Progressistes del Baix Llobregat, entre d’altres.

Per altra banda, el també candidat socialista del Baix Llobregat, Eduard Rivas, ha visitat amb veïns i entitats ecologistes de la comarca la zona de ribera del Llobregat al pas per Martorell, i ha defensat que “vetllarem pel compliment de les Directives europees en matèria mediambiental”

rivasmartorellRivas ha defensat que “els socialistes vetllarem pel compliment efectiu de les Directives mediambientals per tal de protegir els recursos naturals de la nostra comarca, en aquest cas, volem que es respecti el que estableix la Directiva marc de l’aigua i la Directiva sobre les inundacions”.

“Cada any acumulem un deute ecològic, consumint el nostre capital natural, privatitzant beneficis que ofereixen els serveis dels ecosistemes i socialitzant sempre les càrregues i costos de la seva reparació o pèrdua”, ha assenyalat.

En el conjunt de mesures que el partit socialista proposa per a les properes eleccions europees, s’incorpora el compromís de fomentar les bones pràctiques i educar en la convivencia amb l’entorn, recuperar la sostenibilitat ambiental com a eix transversal en el model de desenvolupament econòmic, tenint com a prioritats a nivell europeu la lluita contra el canvi climàtic, la promoció d’un model energètic i de transport eficaç, eficient i recolzat en fonts energètiques locals i renovables; així com la reducció de la contaminació i millora de l’eficiència en l’ús de tots els recursos naturals i, en concret, de la protecció i conservació dels elements vinculats al medi natural (aigües, boscos, platges,…) evitant la seva privatització i mercantilització i potenciant el seu gaudi per part dels ciutadans i ciutadanes.

Rivas ha afirmat que “la nostra voluntat és protegir, en aquest cas, els recursos naturals de Martorell i de la nostra comarca front aquells poders públics i/o privats que volen malversar-los per obtenir rèdits econòmics”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here