En un dinar amb un centenar de sindicalistes del Baix Llobregat a Cornellà, el cap de llista d’ICV-EUiA s’ha compromès a ser la veu de les persones aturades de llarga durada al Parlament Europeu. El candidat ecosocialista, ha visitat prèviament el Parc Agrari del Baix Llobregat, concretament la zona del Remolar a Viladecans, des d’on ha manifestat la voluntat d’ICV-EUiA “de garantir la defensa del territori d’atacs com el d’Eurovegas i de l’especulació urbanística,  i preservar els espais naturals del Delta del Llobregat”

Aquest matí, el candidat d’ICV-EUiA per al proper 25 de maig, Ernest Urtasun, ha visitat els espais naturals del delta del Llobregat i el Parc Agrari. Segons Urtasun, “una de les coses que volem fer des d’Europa, és impulsar mesures de protecció de la producció agrícola del Parc Agrari, i preservar espais naturals de gran riquesa com el Remolar, ja que malgrat hem guanyat la batalla contra Eurovegas, continúen amenaçats per l’especulació urbanística”.

Posteriorment, el candidat d’Iniciativa a les properes eleccions europees, s’ha reunit en un dinar celebrat a Cornellà, amb un centenar de sindicalistes del Baix Llobregat, des d’on s’ha copromès a ser la veu de les persones aturades de llarga durada al Parlament Europeu.

ernestsindicat

La primera intervenció en la trobada amb el món del treball baixllobregatí, ha estat la del coordinador comarcal d’ICV i regidor de la coalició a Cornellà, Arnau Funes, que ha volgut fer esment de la importància dels moviments socials en la història i més concretament en l’estreta relació que aquests han tingut amb ICV-EUiA. “Els moviments socials sempre han condicionat i participat de les polítiques que ha impulsat ICV-EUiA a tots els nivells, des de Cornellà fins a Europa. I és normal perquè la nostra formació ha estat i està plena d’activistes socials de tot tipus i també de sindicalistes” ha remacat Funes, per acabar fent una defensa de la campanya “Multireferèndum” que va prohibir ahir la Junta Electoral Central, durant les votacions del proper 25 de maig.

El cap de llista d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, ha aprofitat la trobada sindicalistes de la comarca, per deixar clar que qui vulgui castigar les polítiques d’austeritat que han aplicat els governs espanyol i català i que han afectat negativament als drets laborals ha de votar la coalició. “No és la papereta dels socialdemòcrates que pacten amb Merkel, ni la de CiU que ha col·laborat amb el PP i tampoc és la d’ERC perquè es llegiran en clau del procés català”, ha avisat Urtasun sinó que “serà el resultat d’ICV-EUiA el que marcarà el càstig a Merkel, a Rajoy i a les polítiques d’austeritat”.

saludarurtasun

Durant la seva intervenció, que ha estat precedida per les de la número 2 de la candidatura, Núria Lozano, i per la responsable del Món del Treball, Isabel Romero, Urtasun ha assegurat que no pararà fins a derogar les reformes laborals aplicades pels governs primer del PSOE i després del PP i votades per CiU. “Sento autèntica vergonya d’escoltar els discursos triomfalistes del PP i de CiU sobre les dades d’atur”, ha dit Urtasun que considera que “no es pot dir que la cosa va millor quan la gent registrada com a població activa ha caigut” i quan els aturats de llarga durada que es queden sense prestació augmenten dia rere dia.

“Un govern que és incapaç de fer que la gent tingui feina i que reconeix que fins el 2020 l’atur no baixarà del 20% ha de plegar”, ha assegurat Urtasun alhora que s’ha compromès a ser “la veu” dels aturats de llarga durada al Parlament europeu i “deixar-se la cara” per aconseguir harmonitzar a tots els països un salari mínim i un marc europeu de defensa dels drets laborals.  “Si la UE no es preocupa dels febles i dels que ho estan passant malament, no té futur”, ha alertat Urtasun que ha acabat demanant “un gran vot per una alternativa a Europa”.

La número dos d’ICV-EUiA a les eleccions europees del 25 de maig, Núria Lozano, ha animat a anar a les urnes el proper diumenge “per decidir-ho tot”. D’aquesta forma ha expressat la candidata el seu suport a la celebració del Multireferèndum, després que s’hagi conegut que la Junta Electoral Central pretén vetar-lo. Lozano ha animat a votar massivament davant d’aquesta decisió,  però també “per donar continuïtat a la mobilització que, de forma sostinguda, ha dut a terme la gent treballadora en els darrers anys”, en referència entre d’altres a les vagues generals contra les reformes laborals del PP i del PSOE.

Lozano ha fet aquestes declaracions després de denunciar que, segons han advertit les Assemblees d’Aturats i Aturades de Catalunya, el Govern de CiU pretén privatitzar l’atenció del Servei d’Ocupació de Catalunya als aturats més vulnerables: els majors de 45 anys, les dones, els joves, i els desocupats de llarga durada. “Pretenen externalitzar el que haurien de ser col·lectius d’atenció preferent per part de l’administració”, ha denunciat Lozano

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here