La trenta-vuitena edició se celebrarà del 23 al 25 de maig amb més de trenta activitats previstes

Aquest proper divendres 23 de maig té lloc el primer dels actes inclosos al programa de la trenta-vuitena edició de l’Exposició de Cireres de Sant Climent de Llobregat.

El correfoc organitzat pels Fomarians i els Diables de Viladecans servirà d’aquesta manera de preàmbul a un cap de setmana al llarg del qual tindran lloc més de trenta activitats culturals i tradicionals amb les cireres climentones com a principals protagonistes.

En aquesta ocasió, de la mateixa manera que ja ha succeït en anys anteriors, la celebració de l’exposició servirà, a més de per a donar a conèixer les cireres que es conreen al municipi, per a desenvolupar diferents propostes entorn a un eix temàtic que enguany seran les energies renovables.

Sant Climent ha estret la seva relació amb aquest tipus d’energies durant els darrers anys a espais com la llar d’infants i l’escola on s’han instal·lat una caldera de biomassa i plaques solars respectivament.

La inauguració

L’Exposició de Cireres del 2014 s’inaugurarà el dissabte 24 de maig a les 11 h amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil. Durant l’acte tindran lloc les actuacions de la Coral Infantil i Jove i la Coral La Vall que interpretaran la popular sardana “Per cireres, Sant Climent”.

Precisament, i al llarg de tot el cap de setmana s’anima als visitants de l’exposició i al conjunt de la població a fer servir a les xarxes socials el hashtag #percireressantcliment per tal de compartir i donar a conèixer imatges, reflexions o informacions relatives a l’esdeveniment.

Mercat de pagès

Entre els principals al·licients dels que poden gaudir aquells que s’apropin a Sant Climent al llarg del dissabte i del diumenge, un any més destaca la possibilitat de poder comprar cireres climentones directament als pagesos de la vila.

El mercat s’ha pogut trobar, a més, tots els diumenges de maig de 9.30 a14 h a la plaça de la vila.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here