Centenars de milers de persones van participar ahir de la “V” que reclamava el dret del poble català a poder votar el proper  9N en un referèndum sobre la sobirania de Catalunya. El Baix Llobregat va respondre massivament a la crida de l’ANC, organitzadora de l’esdeveniment, i va omplir els trams del 35 al 39. Des d’elBaix.cat es va demanar que les persones assistents fessin piulades amb el hashtag #11SBaixLlobregat

La ‘V’ es completa amb una participació multitudinària que omple la Diagonal i la Gran Via per demanar poder votar

Les dues columnes humanes de la Via Catalana 2014 que formaven una gran senyera, van confluir al vèrtex de la plaça de les Glòries a les 17:14h. formant la gran ‘V’ amb què centenars de milers de catalans i catalanes, entre ells milers de baixllobregatins que ocupaven els trams del 35 a 39, van reclamar poder votar el 9 de novembre.

‘9N Votarem. 9N Guanyarem’, deia la pancarta de la capçalera, on es van situar les presidentes de l’ANC i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals, a més de membres del Govern i de representants de partits polítics.

El moment àlgid en què es va completar la ‘V’ va culminar amb la participación d’una noia que el dia de la consulta farà 16 anys i que va dipositar un vot simbòlic a una de les urnes de l’escenari principal, simbolitzant la voluntat de votar i de victòria.

54 Castells s’alcen simultàniament al llarg dels dos braços de la ‘V’

A tres quarts i cinc minuts de sis de la tarda es va iniciar l’aixecada simultània de castells, repartits al llarg de tot el recorregut de la ‘V’ formada entre la Gran Via i l’Avinguda Diagonal.

Fins a 51 colles castelleres van mostrar així el seu suport al dret a decidir de Catalunya, com ja van fer el passat 8 de juny amb el desplegament de castells arreu d’Europa sota el lema ‘Catalans want to vote’. En total, es van aixecar 54 castells.

Entre les colles participants hi ha hagut una important presència de les barcelonines, com els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants, que van ser les dues agrupacions situades més a prop del vèrtex de la ‘V’; però també de colles del Baix Llobregat, que van sumar 8 en total.

L’ANC i Òmnium reclamen als polítics que deixin de banda els interessos partidistes i siguin “dignes del poble que els ha votat”

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, van reclamar “unitat” als partits i van instar el president de la Generalitat, Artur Mas, a “treure les urnes al carrer” el 9 de novembre.

En el discurs final després de completar la ‘V’, Forcadell va demanar als polítics “que siguin dignes dels pobles que els han votat” i els va demanar “una unitat sòlida i estable”. “Som un poble, junts avui aquí convoquem la consulta. Govern, Parlament, president, posi les urnes”, va dir.

Casals va demanar que la unitat expressada en la mobilització arribés als representats i va declarar: “Si ells no ens fallen, nosaltres no els fallarem”.

La Guàrdia Urbana xifra en 1,8 milions de persones els participants a la ‘V’

La Guàrdia Urbana de Barcelona va xifrar en 1,8 milions de persones els participants a la ‘V’, que aquest dimecres, a les 17.14 h, va unir la Plaça de les Glòries amb tota la Diagonal i la Gran Via per reclamar el dret a votar en la consulta del 9 de novembre.

La ‘V’ es va començar a dissoldre al voltant d’un quart de set del vespre després dels discursos de les presidentes d’Òmnium i ANC, Muriel Casals i Carme Forcadell, i la interpretació d”Els Segadors’.

Els 1,8 milions de participants superen els 1,6 milions que, segons el Departament d’Interior, l’any passat van prendre part a la Via Catalana que va unir els extrems nord i sud de Catalunya.