La pluja que va caure amb gran intensitat durant el diumenge va condicionar i deslluir la Festa Major de Sant Miquel. Malgrat tot, els responsables municipals han valorat positivament els actes que es van poder celebrar i subratllen l’agraïment a les entitats per l’esforç fet malgrat les adversitats meteorològiques

La pluja que va caure durant gairebé tot el diumenge i a estones amb una gran intensitat va condicionar molt tot el programa d’actes de la Festa Major. Els actes a l’aire lliure es van haver de traslladar a recintes tancats i, en alguns casos, van haver de ser cancel•lats o reprogramats per la propera setmana. A més, la inestabilitat meteorològica va provocar petits retocs en el programa del dilluns, que es va poder mantenir amb la seva integritat. En canvi, tant el pregó de dijous com els actes del divendres es van desenvolupar amb normalitat i amb una alta participació ciutadana.

Pel què fa a les incidències provocades per la pluja de diumenge es van tornar a repetir en els punts habituals, a la zona més baixa de la vila. Els prop de 100 litres per m2 que van caure en poca estona van negar durant unes hores el carrer de Baix i el Pati de Palau, tot i que la nova plaça va drenar ràpidament l’aigua acumulada. També es van produir talls puntuals de subministrament elèctric als barris del Centre, el Canal i la Granja.

Per tot plegat, l’alcalde de Molins de Rei i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals, ha volgut subratllar especialment aquest any “l’agraïment a les entitats que s’han esforçat durant tot l’any per preparar unes activitats que s’han hagut d’escurçar o, fins i tot cancel•lar”. Casals ha explicat que “sap greu que factors aliens i contra els que no podem fer res aigualeixin la nostra Festa Major”, però també ha volgut recalcar que “les activitats que s’han pogut fer han anat molt bé, amb molta participació i sense incidents”.

En la mateixa línia s’ha expressat el tinent d’alcalde, Xavi Paz, qui ha assegurat que “afortunadament aquestes circumstàncies són excepcionals i hem estat àgils a l’hora de decidir els canvis per alterar el programa el menys possible”. Pel què fa a les quantitats d’aigua acumulades s’ha mostrat “satisfet amb la resposta que ha donat el Pati de Palau, que ha evacuat l’aigua amb força rapidesa malgrat que en un moment donat la plaça va quedar inundada”.

Els actes que s’han reprogramat pel proper dia 4 d’octubre han estat el Campionat d’Estirar la Corda (que es farà a les 17.00h), la Cronoescalada al Campanar de l’Església (a les 20.00h) i el Ball a la Federació Obrera amb Pier (a les 22.00h).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here