L’Ajuntament del Prat s’ha adreçat a les entitats bancàries que tenen pisos desocupats de manera permanent a la ciutat per tal que els cedeixin a l’Administració, amb la finalitat que aquests habitatges puguin ser habitats. L’objectiu és llogar-los a famílies necessitades

El consistori baixllobregatí vol actuar davant la situació d’habitatges permanentment desocupats, amb l’objectiu de posar-los a disposició de famílies del municipi amb necessitats d’habitatge.

Una vegada localitzats els habitatges desocupats i propietat d’entitats financeres, s’ofereix a aquestes la col·laboració de l’Ajuntament, que posa a la seva disposició els serveis de l’Oficina local d’habitatge i, en particular, de la Borsa de lloguer, gestionada per l’empresa municipal Prat Espais.

L’objectiu és que els bancs considerin la cessió a l’Administració d’aquests habitatges, per a la seva gestió en règim de lloguer o bé, altres possibilitats que suposin la seva mobilització.

En cas de no atendre els requeriments de l’Ajuntament en el termini d’un mes, es continuarà el procediment obrint el corresponent expedient  sancionador a les entitats bancàries propietàries d’aquest habitatges desocupats. La mesura afecta en aquest moments a 13 habitatges que es troben en aquesta situació i les possibles sancions són les que contempla la Llei del dret a l’habitatge de Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here