Segons l’alcalde, des de la Generalitat també s’han inspeccionat les troballes, ja que són els experts en la matèria els que han de comunicar a l’Ajuntament com s’haurien de preservar aquestes troballes fetes arran una feina “sense precedents a Olesa”,

L’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, ha assegurat que l’Ajuntament pensa preservar les restes arqueològiques pertanyents a l’antic castell d’Olesa localitzades al voltant de l’església de Santa Maria, en els treballs de prospecció previs a les obres d’urbanització de la plaça de la Cendra i la plaça Nova. L’alcalde ha dit que està clar que les restes s’hauran de cobrir, perquè la zona no pot quedar aixecada, però que es buscarà un sistema que permeti deixar-hi constància del que s’hi ha trobat, i que segurament permeti observar les troballes.

Les prospeccions arqueològiques prèvies a la urbanització de la plaça de la Cendra i la plaça Nova han posat al descobert un tram del mur de tancament de l’estructura de l’antic Castell d’Olesa, diversos trams del fossat defensiu i estructures de mur d’un baluard. El responsable de l’equip que ha fet les prospeccions, l’arqueòleg Oriol Achon, ha qualificat de molt importants aquestes troballes, que ajuden a explicar una mica més una part de la historia olesana. Per això l’alcalde creu que és molt important preservar aquestes troballes degudament.

Segons l’alcalde, des de la Generalitat també s’han inspeccionat les troballes, ja que són els experts en la matèria els que han de comunicar a l’Ajuntament com s’haurien de preservar aquestes troballes fetes arran una feina “sense precedents a Olesa”, ha dit Salvador Prat.

Amb aquestes troballes es confirmaven les sospites d’entitats locals com el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà i l’Arrel Acció Cultural al voltant de les restes arqueològiques que s’esperaven trobar al voltant de l’església de Santa Maria.

 

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here