L’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, va visitar aquest diumenge, 26 d’octubre, Sant Feliu per conèixer de primera mà la gran transformació urbanística dels barris de Can Calders i la Salut, actuacions incloses en el Projecte d’Intervenció Integral dut a terme en aquests barris des de l’any 2006 en el marc de la Llei de Barris

El projecte de la Llei de Barris, que va ser finançat al 50% entre la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Feliu, va ser impulsat i aprovat pel primer Govern tripartit de la Generalitat, sota la presidència de Maragall.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sant Feliu va convidar l’expresident per mostrar-li l’agraïment de la ciutat i ensenyar-li in situ  els canvis experimentats en els carres i places dels barris de Can Calders i la Salut, coincidint especialment amb la recent inauguració del Centre Cívic Les Tovalloles, que pràcticament posa punt i final a la intervenció en els barris.

Pasqual Maragall, acompanyat de la seva esposa, Diana Garrigosa, va arribar a Sant Feliu cap a les 11.30 h, on va ser rebut per l’alcalde, Jordi San José, els portaveus dels partits polítics, així com pels anteriors alcaldes de la ciutat (Francesc Baltasar, Àngel Merino, Juan Antonio Vázquez i Lourdes Borrell)  i els presidents de les dues associacions de veïns dels barris.

Tots plegats van visitar el Centre Cívic Les Tovalloles on membres de l’entitat Arrels Locals van explicar-los quina ha estat la transformació dels barris a partir de la mostra de fotografies que hi ha a l’equipament. Tot seguit, la comitiva va fer un recorregut per alguns dels espais de Can Calders i la Salut que més han canviat com ara la plaça de les Roses, la riera de la Salut o la plaça de la Xocolatada, entre altres.

En finalitzar la visita, l’alcalde va lliurar a Pasqual Maragall un gravat original de l’artista local Maria Antònia Hernández que simbolitza una rosa, així com el llibre de la cantata de Joana Raspall.

Després de la visita, Maragall va voler assistir a l’actuació dels Castellers de Sant Feliu a la plaça d’Alfons Comín, on la colla celebrava el seu 18è aniversari.

Podeu veure els àlbums de fotografies de Facebook i de Flikr.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here