El rei d’Espanya, Felip VI, va visitar divendres passat la planta de SEAT de Martorell amb motiu de la celebració dels 30 anys del model Ibiza, el turisme més venut i exportat de la marca. A la visita hi van assistir el ministre d’Indústria, Energia i Turisme espanyol, José Manuel Soria, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i l’alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve

Felip VI i Artur Mas van arribar junts en un León Experience conduït pel rei d’Espanya i van ser rebuts per Jürgen Stackmann, president del Comité Executiu de SEAT, a l’entrada d’una de les plantes des d’on van començar la visita a bona part de les instal·lacions de la fàbrica martorellenca, amb més d’un centenar de periodistes acreditats.

També hi eren presents la delegada del govern central a Catalunya, María de los Llanos de Luna, el conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, el president del Consell d’Administració de SEAT, Francisco Javier García Sanz, alguns alcaldes de la zona i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Lluís Amat.

El rei d’Espanya, el president de la Generalitat i la resta d’autoritats van visitar el Centre de Disseny de SEAT, un dels tallers de muntatge dels models León i Ibiza i el Centre de Prototips de Desenvolupament. Han acabat a la seu del Sistema de Producció de SEAT, on Felip VI va descobrir una placa commemorativa de la visita.

30 anys, i 5 milions d’unitats

El 27 d’abril de 1984 sortia de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona el primer SEAT Ibiza. A banda de ser el model més carismàtic, l’Ibiza també ha estat el més venut de la marca, amb gairebé 5 milions d’unitats, i el més exportat als 75 països en què està present la companyia (sobretot a Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, Portugal i Mèxic).

La celebració del trentè aniversari ha coincidit també enguany amb la sortida de l’Ibiza 5 milions de la línia 1 de la fàbrica martorellenca.

2.100 unitats diàries

La de Martorell és la planta de SEAT que produeix més vehícles de tot l’estat: 2.100 cada dia, un cada trenta segons, i dóna feina a 1.600 persones, sense comptar les empreses subsidiàries.

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here