El programa ‘Joves per a l’Ocupació’ 2014-2015 preveu activitats de formació per a auxiliar de cuina i cambrer, dependent/a, mantenidor/a integral en pintura, jardineria i electricitat, i telemàrqueting i gestió de clients a través de xarxes

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, en col·laboració amb 19 municipis de la comarca acaba de posar en marxa el nou programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “JOVES PER L’OCUPACIÓ” 2014-2015 adreçat a 70 joves.

Els ajuntaments que participen en aquesta nova edició són: Abrera, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Just Desvern, Sant Esteve Sesrovires, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

SI ESTÀS INTERESSAT /DA en participar en aquest programa, i resideixes en algun d’aquests municipis, i compleixes els requisits,  posa’t en contacte amb el Consell Comarcal a través de:

  • promocioeconomica@elbaixllobregat.cat  (referència Joves per l’ocupació 2015)
  • contacte telèfonic 93.685.24.00  (referència Joves per l’ocupació 2015)
  • Facebook de Joves per l’ocupació del Baix Llobregat (referència Joves per l’ocupació 2015)

Requisits de les persones participants

Persones joves desocupades entre 17 i 24 anys inscrites en el Servei d’ocupació de Catalunyacom a demandants d’ocupació no ocupats, i en el Registre de Garantia Juvenil, que no hagin finalitzat l’ESO, o bé si tenen el títol de l’ESO no hagin continuat amb els estudis postobligatoris (formació professional o batxillerat).

Incorporació al programa

En el cas de ser seleccionat, la incorporació al programa serà immediata i la data màxima per presentar la sol·licitud és el proper 31 de gener de 2015.

Finalització del programa

31 de desembre de 2015

Contingut del programa

Programa integral formatiu, d’orientació, suport, assessorament i acompanyament individual, per dotar a les persones joves de la formació i les competències necessàries que li permetin millorar la seva posició en el mercat laboral per tal d’aconseguir i mantenir una feina. Les persones joves participants, mentre estiguin realitzant les accions formatives i les pràctiques associades rebran un ajut econòmic.

Ajuts per als participants durant la formació i les pràctiques

  • Incentius:   150€ x mes  (màxim 4 mesos)
  • Ajuts per el transport: 1,5€ x dia (amb compliment de requisits)

Els ajuts es pagaran mensualment condicionats a la participació i aprofitament de la formació i de les pràctiques.

Accions del programa:

  • Tutorització individual i acompanyament a la inserció.
  • Formació professionalitzadora per poder desenvolupar les tasques assignades en un determinat lloc de treball. A escollir:

– Activitats auxiliars de magatzem (230h.), amb carnet de carretoner

– Dependent/a (300h.)

– Auxiliar de cuina i cambrer-a (280h.)

– Mantenidor-a integral (pintura, jardineria, electricitat) (250h.)

– Telemarketing i gestió de clients a través de xarxes (275h.)

  • Formació obligatòria, si s’escau, per a l’obtenció del títol de graduat en ESO, mitjançant Escoles d’Adults o de manera virtual, a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), amb suport tutorial.
  • Pràctiques no laborals en empreses
  • Recerca d’empreses que facilitin la contractació de les persones joves participants

“Aquest projecte està subvencionat  pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons  Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’ocupació”, regulat per l’Ordre EMO/251/2014”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here