[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]issabte a la nit va ser una jornada històrica al principat, no perquè el programa “Sala 33” aconseguís un rècord d’audiència amb l’emissió del documental “Ciutat Morta”, sinó perquè milers de persones obrien els ulls davant d’una de les trames policials i polítiques més crua del nostre país. Això que moltes fa temps que denunciem – que la policia tortura i assassinaprotagonitza avui tots els debats als mitjans de comunicació. Fins i tot, vist el ressò i l’opinió pública, els partits polítics que l’any 2006 amagaven el cap sota l’ala, han demanat reobrir el cas.

La notícia però que ha fet trontollar gavanencs i gavanenques ha estat descobrir la implicació en la trama del 4F de Victor Gibanel, actualment cap de la Policia Local de Gavà I l’any 2006 cap d’informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El senyor Gibanel va interposar una demanda per evitar l’emissió del documental, finalment, com sabem, el documental es va emetre però amb 5 minuts menys, es van censurar les imatges on apareix l’actual cap de la Guàrdia Urbana de Gavà i on un jutge l’acusa de mentir.

Segurament per la pèrdua d’honorabilitat del policia, el llavors alcalde Joan Clos va voler desempallegar-se’n i a finals del 2013 Victor Gibanel va venir a petar a Gavà, anomenat Inspector en Cap de la Policia Local per ex-alcade Balsera i el tinent alcalde de Governació, Josep Obispo. Ambdós del PSC i amb el suport EUIA-ICV. Recordem que Gavà ha estat durant molt temps l’abocador de l’àrea metropolitana.

A molts i moltes no ens sorprenen aquestes acusacions, ja que el cap de la policia de Gavà, va cometre també irregularitats en el desallotjament il·legal de l’Hort Urbà de Gavà, amb el vist i plau del seu superior Josep Obispo, tot i que els mossos d’Esquadra els aconsellaren no actuar sense una ordre judicial que mai va aparèixer.

El que si que sorprèn és que davant les evidències que posen en dubte la professionalitat del cap de la Guàrdia Urbana de Gavà, l’Ajuntament emeti un comunicat manifestant tot el seu suport al personatge en qüestió i on s’afirma que “no hi ha cap raó objectiva per qüestionar la tasca de Gibanel com a cap de la Policia Municipal de Gavà”.

Davant el comunicat de l’Ajuntament l’Esquerra Independentista de Gavà (GP CUP, Ateneu Popular la Màquia i ARRAN manifestem que, al contrari del que afirma l’alcaldesa, sí que s’han produït un seguit de fets greus, alguns d’ells capitanejats pel senyor Gibanel: El 2013 diversos joves són agredits de manera per una patrulla de la Guàrdia Urbana de Gavà, provocant-los diverses contusions i llançant-los esprai als ulls per reduir-los. Els fets van ocórrer al carrer Sant Isidre, quan els joves van negar-se a identificar-se ja que no havien comés cap falta. Alguns dels clients del bar del davant també van ser agredits quan van sortir a veure què passava.

 Comunicat de GP CUP-Gavà, ARRAN-Gavà i L’Ateneu Popular la Màquia per demanar la destitució del cap de la Guàrdia Urbana de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here