El Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya troba totalment insuficient que els pressupostos destinin 3 MEUR a beques menjador per a alumnes de 0 a 3 anys. Entre els 36 denunciants hi ha 7 municipis del Baix Llobregat i el deute pendent que reclamen judicialment correspon als cursos escolars 2010/2011 i 2011/2012

(ACN).- 36 ajuntaments catalans han presentat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per reclamar a la Generalitat el deute d’11 MEUR per a escoles bressol corresponents als cursos 2010/2011 i 2011/2012.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i portaveu del Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya, Núria Marín, ho va anunciar ahir després de la reunió del fòrum que es va celebrar al Parlament. A més, Marín va denunciar que la Generalitat ha abandonat les escoles bressol i ha lamentat que els pressupostos hi destinin 0 euros. També va considerar “totalment insuficient” l’acord entre CiU i ERC de 3 MEUR per beques menjador per a alumnes d’escoles bressol.

Concretament, sis dels ajuntaments han tramitat el recurs de manera individual (L’Hospitalet, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sabadell, Terrassa i Cornellà de Llobregat). Mentre que la trentena d’ajuntaments restants ho han fet de manera conjunta.

Es tracta de Barberà del Vallès, Camprodon, Canovelles, Castellar del Vallès, Castellbell i el Vilar, Cerdanyola del Vallès, Granollers, les Masies de Votregà, Lleida, Montmeló, Montseny, Olesa de Montserrat, Pineda de Mar, el Pont de Vilomara i Rocafort, el Prat de Llobregat, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Celoni, Sant Cugat de Sesgarrigues, Sant Esteve Sesrovires, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Tarragona, el Vendrell i Viladecans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here