L’atur registrat a les oficines de treball puja al Baix Llobregat en 467 persones al gener

A finals del mes de gener, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 62.787 persones, augmentant respecte el mes anterior en 467 (0,7%) i situant la taxa d’atur registrat al 14,9%. Tot i amb això, aquest és el segon augment més baix registrat en un mes de gener en els darrers anys.

La pujada de l’atur s’ha donat sobretot entre les dones (+421), i també ha pujat entre els homes (+46). La taxa d’atur registrat de les dones al Baix Llobregat segueix per sobre de la masculina (16,6% dones, 13,3% homes).

aturgener2015Es continua superant la taxa mitjana d’atur de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità i s’iguala a la del conjunt de Catalunya. En termes interanuals disminueix l’atur registrat en tots els àmbits territorials. El nombre de persones registrades a les oficines al Baix Llobregat ha disminuït en 6.789 respecte gener de 2014.

Per edats, baixa l’atur en tots els col·lectius. Els grup d’edat que registren el major creixement de l’atur és el de menys de 25 anys (279 persones més, 6,9%) i el grup d’edat de més de 44 anys (144 persones més).

Per sectors i activitats econòmiques l’augment de l’atur es concentra aquelles persones que tenien com a ocupació anterior el comerç, restauració i hoteleria (319 persones més) i serveis a la producció (179 més). Respecte a l’any anterior persisteix la disminució de l’atur de persones que estaven ocupades en el sector de la construcció (-2.024),tag heuer replica watches en els serveis a la producció (-1.851) i en la indústria (-1.468).

Poble a poble:

aturgener2015

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here