Amb gairebé 500 anys d’història, el miler de col·laboradors de l’entitat inicia nova temporada, enguany amb una dosi extra de modernitat. Una temporada carregada de novetats: nou equip de direcció, nous actors, una actualització de l’acte primer o major presència de les dones; entre les més destacades

El proper diumenge 8 de març comença la nova temporada de La Passió d’Olesa de Montserrat, una tradició popular que compta amb gairebé 500 anys d’història. I enguany, ho fa amb energies renovades després de l’èxit aclaparador del musical Fang i setge, realitzat sota la direcció escènica de Joan Font (Comediants), la composició i direcció musical de Salvador Brotons; i la dramatúrgia de Marc Rosich, Josep Pedrals i Marc Angelet.

Enguany La Passió d’Olesa de Montserrat viurà importants novetats, com ara el nou equip de direcció, encapçalat per Ignasi Campmany i format també per Oriol Garrido i Llorenç Segura, ha assolit el repte de dinamitzar el primer acte de l’espectacle. La seva feina s’ha centrat en lligar totes les escenes, com ja passa als actes segon i tercer, de manera que no hi ha cap fosc durant la representació. Aquest canvi modernitza l’espectacle i l’adapta al llenguatge teatral del segle XXI. Segons Campmany això ha estat possible “gràcies a l’equipament teatral del que disposem”. Un teatre que conté una de les boques escèniques més grans d’Europa (31 metres), amb sis plataformes elevadores i dues de giratòries.

Aquesta actualització de l’acte primer ha fet que dues escenes mítiques de l’espectacle olesà s’hagin acabat fusionant: el “quadre de les coques”, on els més joves actors d’Olesa debuten teatralment, anirà lligat amb l’emblemàtica “entrada a Jerusalem”, on centenars d’olesans apareixen rebent al personatge de Jesús. Destacar que Olesa té un rècord català d’abast internacional en aquesta escena, en aconseguir situar fins a 729 persones de manera simultània al damunt de l’escenari.

A més de l’actualització de l’acte primer, enguany tres actors s’estrenaran interpretan papers de gran importància. Així Oriol Campmany serà Jesús, Raül Díaz assumirà la part de St Pere, i el jove Roger Forn serà St Joan.

A més, enguany el paper de la dona agafarà més rellevància en un espectacle tradicionalment marcat per les interpretacions masculines. El nou equip de direcció ha triplicat els papers principals interpretats per dones, donant més possibilitats a les dones a participar de l’espectacle. A més a l’escena de “el desig de Judes” diverses actrius olesanes assumiran parts de text que fins ara interpretaven homes.

A banda de tot això, s’ha fet una reforma integral de la il·luminació de l’espectacle, permetent actualitzar-la al llenguatge teatral més contemporani.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here