Ahir, de 10.30 a 14 h, va tenir lloc una celebració especial al parc del Roserar de Dot i de Camprubí amb motiu de la inauguració de les darreres obres de millora fetes en aquest parc temàtic de la rosa, situat a les Grases. En el marc d’una jornada festiva que va incloure tallers, visites guiades i activitats per a tota la família es va donar el tret de sortida a una nova etapa en què es potenciarà el Roserar com un espai de descoberta de la natura i, en especial, del món de la rosa

Entre les novetats del parc hi ha un mòdul prefabricat que té una sala polivalent que l’Ajuntament, junt amb la col·laboració de l’Associació Amics de les Roses, utilitzarà per fer-hi activitats relacionades amb la promoció de la rosa i per ubicar-hi materials. A més, s’hi instal·larà un bar que obrirà les portes aquesta primavera. La millora del parc també ha suposat la col·locació de rètols i elements identificatius dels diferents espais del Roserar, així com una pèrgola de fusta, cedida per l’escultor Jaume Plensa.

Activitats familiars

Una cercavila va obrir a les 10.30 h els actes d’inauguració de la nova imatge del Roserar. Diferents colles de gegants i diables van sortir del Centre Cívic Les Tovalloles per convidar la ciutadania a caminar fins al Roserar. A les 11 h, van començar els talles per a infants on els més petits van poder construir una caixa niu, fer sabó de roses o crear una rosa a partir de diferents materials i residus. A les 12 h va tenir lloc una visita guiada al Roserar i, tot seguit, les autoritats municipals van fer la inauguració oficial. La jornada va incloure un espectacle d’animació infantil, un vermut popular i un mercat d’artesans i artistes que es va instal·lar en el parc durant tot el matí.

Espai per als infants

El parc estrena també una zona de jocs infantils a la part baixa, a la qual es pot accedir directament des de la carretera de la Sànson. Precisament, amb motiu de la creació del nou espai de jocs també s’ha arreglat el terreny, s’han plantat nous arbres i s’han col·locat bancs i altres elements de mobiliari urbà. D’altra banda, l’Ajuntament està redactant el projecte d’obres per crear una altra zona de jocs, adreçada especialment als infants més petits, que s’ubicarà a prop de l’escola bressol Fàbregas. El cost total de les obres que ara s’inauguren és de 378.939,87 € (IVA inclòs).

Nova oferta educativa a les escoles

Gràcies a les noves millores del Roserar, l’Ajuntament i l’Associació Amics de les Roses podran oferir el curs vinent a les escoles i altres centres formatius de la ciutat un programa d’activitats molt més ampli. Així, es faran tallers perquè l’alumnat treballi temes relacionats amb la botànica, la natura, el medi ambient o, fins i tot, l’astronomia.

El Roserar va néixer l’any 1997 amb motiu de la celebració del quarantè aniversari de l’Exposició Nacional de Roses, quan es van elaborar un conjunt de propostes entre les quals hi havia la creació d’un espai a la ciutat dedicat a la rosa. El parc, de 17.000 m2 de superfície, acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses. El nom de l’espai ret homenatge a les principals famílies roseristes relacionades amb Sant Feliu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here